gf8 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
iyice cıvıttınız artık
sitesini cloudflareye yönlendiren ya ddos testi istiyor yada bir anda ddos koruma uzmanı kesiliyor
Konuda ben Ddos koruması sağlıyorum demedim
Ddos Uzmanıyım da demedim, Yorum yaparken önce okuyalım sonra yorum yapalım. Bu ülke Okuyarak gelişir sizin gibi okumadan yorum yapanlarla değil

Cloudflare neden kullanılıyor ? Free Cloudflare zaten koruma yapmıyor, Gerçek ip gizleme ,dns sunucuları ns serverları için kullanıyoruz. Ha direk gerçek ip vermemiz gerekseydi bu sefer floating ip verirdik. Ama bizim için önemli olan Dns sunucularında veya yük altında veyahut Yazılımsal firewall kurallarimiz çalışırken gerçek ipleri leak yani sızıntı edecek mi etmeyecek mi asıl mesele budur.Konuya Ddos uzmanı olarak değil test ihtiyacı olan bir şahıs olarak yazdım, Telekomünikasyon ve Hosting firması sahibi olarakta yazabilirdim

Ekleme : Şuan için Ddos saldırısında ve sonrasında Uptime oranı %99.96 olarak monitörize edildi. Şuan için en uzun down süresi 1 dakika olarak gözükmekte bu da planlı kesintiden kaynaklanmaktadır.Sunucu kaynakları belirli süre yetersiz geldiğinde otomatik upgrade yapmakta ve ddos saldırısı geçtiğinde downgrade yapılması dolasıyla 1 dakikalık kesinti uptime oranını etkilemiştir.