Coffee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir"
Konfüçyus
Hocam güzel bir yazı yazmışsınız bilgi sahibi olmak konusuda haklısınız hepimiz okuyup,gezip,görüp öğrenmeliyiz.Yanlız ben burda kısa yazmak istedim yazı uzadıkça okuyucu kaçacağı için ve genel olarak ekonomi ile bir insanın hayatından zaman değerini söylemek istedim.
Üniversitemde 65 yaşında bir Profesör hocam "Endüstri İlişkileri" dersini anlatırken ülkelerin gelişmişlik düzeylerini ve istatistiksel olarak ayrımlarını o kadar net 2018 verileriyle anlattı ki keşke sizinlede paylaşabilsem o bilgileri ama Profesör hocamız her ders için 1 hafta hazırlanıp veri-bilgi toplayarak bu bilgileride dünya ve türkiye resmi kuruluşlarından alarak paylaşıyordu kaynakçalar resmi olduğu ve güncel veri anlattığı için o dersi hiç aksatmadım.Evde o ders hakkında notlarımı gözden geçiricem sizin için, her kısmını yazamam ama sadece istatistiksel olarak gelişmişlik düzeylerinin farklarını dünyada ki diyelim ki x konudaki sıralamaları burda sizinle paylaşmak isterim.

Bilgiyi direk kaynağından alıp paylaşıyordu gerçekçi yaklaşımı özümsediği ve güncel bilgi verdiği için çok ilgimi çeken bir dersti bilgi konusundaki güzel yorumunuzdan dolayı bu cevabı vermek istedim..