Merhaba.
Uzun zamandır birçok kişi tarafından yanlış bilinen ilk konuya değinelim:
Hiçbir domain uzantısı, SEO çalışmalarında diğerinden daha üstün/avantajlı değildir. Google, dizin sıralamasında domain uzantısına bakmamaktadır ancak domain konusunda bazı kriterler bulunmaktadır. Domain seçerken dikkat etmeniz kriterler arasında domain uzantısını değil, aşağıdaki kriterleri bulundurmanızda fayda olacaktır;
- Domainde anahtar kelimenin yer alması: Domain içerisinde anahtar kelimenizin yer alması, rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Örneğin bir haber siteniz varsa, içinde haber kelimesi geçen bir domain almanız tavsiye dilir. Ancak anahtar kelimenizin içinde yer aldığı domainler hem maliyetli hem de bulunması zor olabilir.
- Domain uzunluğu: Domain ne kadar kısa olursa, URLleriniz de bu bağlamda kısa olacaktır ve bu da size artı bir puan olarak geri dönecektir. Bilindiği üzere Google SEO kriterleri arasında URLlerin domaine olan yakınlığı da yer almaktadır. Domain sektöründe 3-4 karakterli domainler pahalı fiyatlara satılır ve bulunması zor olur.
Kaynak Adresi :
https://www.nettacompany.com.tr/doma...-iliskisi.html
Saygılarımızla.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Aranma hacmi çok yüksek olan bir kelimenin .ca uzantısı alacağım. Ve yazınızı okudum, gerçekten domain konusunda olan tüm şüphelerimi giderdim, tekrardan teşekkürler