suleymanyavuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitimde çok geriyiz ama siz eğitimin gelişmesi için bir şey yapıyor musunuz?
Hocam bir şey yapmaktan ziyade yapamayacaklarımız var.Dört yıl okuduğum üniversitede işe yaramaz insanlar var.

-Üniversitede yetişen öğretim görevlisi bu konu hakkında hiç bir şey bilmiyor ve yakında o bu sıralarda yeni öğrencileri çürütücek ve onu yine kimse denetlemeyecek, bir slayt bulacak kopyalayacak her yıl aynı slaytı geçicek ve kendisini eğitimli sayıcak doçent olucak, bakarsınız proff bile olur...
-Koskoca üniversitede kitap satmaya çalışan hoca taktikleri mi dersin?
-Müfredatlar yanlışlıkla dolu, uygulamaları düşünemiyorlar...
-Dersi anlatamayan, inatla sevdiremeyen yaşlanmış ama bu halde yıllarca o sıralarda çocukları çürüten hocalar mı dersin?Bunları denetleyerek bu işi iyi yapan eğitimcileri atamayanlar mı dersin?
Ben daha Türkiye'de denetlenen Üniversite, dersinde yeterliliğe sahip olmadığından atılan doçent-öğretim görevlisi, amacı kitap satmak olup bari dersini anlatsa diyebileceğiniz yazdığı kitapta ders içeriğinden kayan proffleri denetleyip cezaya tabi tutan bir kural değil kuralı uygulayan görmedim, öğretim üyesinin işlevsizliğine bir dur diyip yaptırım sağlayanda yok, bir de çıkıp yanlış müfredattayız diyen değil o müfredatı uygulatan eğitim yetkilisi yok olmayacak...
(Devlet Üniversiteleri bu durumda)Devlet üniversiteleri, özellerden fazla buda ülkenin çoğunluğunun orda olduğu gerçeği ve bunların yıllarca devam edeceği gerçeği...