talhak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sın 1 aydır 30 yakın sayfa okudum ve render up down bunalr en büyük etken disk disk disk disk ciddiym
çünkü anakart üzerinde u denen bir işlem var bu u sata ssd sas larda 10 ken nvem 3 buda bu ne anlama geliyor işlemci ile disk arasında sata sas ssd varsa 10 kml nvem 3 kml gibi düşün hangi daha hızlı varır

şuanda sunucu 1 tane vds işin boş yer kaldı i7 8700k serisi bios overlok yapıp 5 ghz sabitledim çekirdek başı umarım yanmaz

1 ay yakın sorunsuz çalışıyor 4 k 1080 o render yaparken aynı zaman arkada idm ile dowland yapıyor bunun dışında

şunu unutma up down sunucu kasan şey İDM dir idm dowland sonra birleştirme yaparken disk İOPS dolayı bütün vdsler donar ben test yaptım 5 gb iso çekdim 15 sn sürdü inip birleştirmesi

eğer arzun olursa kurar veririm denersin.
Render için herşey etken zaten hocam hdd tabiki daha önemli diye biliriz hdd yazma okuma nekadar hızlı Okadar iyi sonuç tabi işlemcinin de mutlaka iyi olması + herzaman herşey tek başına yeterli değildir. İdm yavaş olma sebebi hdd kaynaklı bildiğim kadarı. Bana en kötü 1 tb alan gerekecek hocam Torrent indirdiğim için seed vs olayları için 1 tb anca aZda olsa idare eder 1 tb li olan paketin varmı bilmiyorum sen fiyat yollarsın bana sunucuyu aldım kurduk falan da daha parasını ödemedim tabi birisi var yapacağımız işlem için konuşuyoruz hala duruma göre ala bilirim de sağım solum belli olmaz şimdi benim