Var ve çok ciddidir, meraklandım iki gezip geleyim tarzı bir durum değildir. Ben özel olarak hiç uğraşmadım ama zaman zaman deneyimledim/kendimi içinde buldum/çekildim diyelim.
İnsanların farkında olmadığı çok şey olup bitiyor dünyada ve sizin farkında olmadığınız birçok insan olmaz-yoktur vs. dediğiniz çok şey yapabiliyor. Bunların bazıları gerçekten can sıkıcı-olmaması gereken şeyler, kötüye kullananlar çok ve hayata da aynı şekilde yansıyor.
Beyninizi- zihninizi-kendinizi sağlıklı bir şekilde tanımaz ve dengelemezseniz bu can sıkıcı durumlara maruz kalabilir ve farkına bile varamayabilirsiniz.
"Kendini bilmeyen" insan uyuşturucu almış gibidir. Oradan oraya savrulur durur, maruz kalandır.
Kendini bilmek ise; cesaret, emek, bilgi ve deneyim ister, yeri geldiğinde bildiğiniz, inandığınız hayatınızı bazen de sağlığınızı darmaduman eder. "Yaşarken ölmek" dedikleri budur, hazır değilseniz ciddi riskleri vardır. Gırgırlık bir şey değildir bu, yaşayan bir insan olarak aslında kendinize karşı ilk ve en önemli görevinizdir.
"Kendini bilmek" bir yoldur. O yolda ilerlerken, zamanı gelince ve hazır olduğunuzda bilgi size gelir. Ondan sonra "gözünüz açılır" ve her şey görünürde yine aynıdır ama hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Büyük bir sorumluluk, büyük bir yük ve büyük bir ödüldür. (Bilişimci deyimiyle; Epey bir Level atlarsınız.)
Körler sağırlar sadece birbirlerini görür, birbirini ağırlar.
Kendini bilenler ise, dünyayı, herkesi bütünüyle olduğu gibi görür ve yaşarlar.
"İçinizde, ne büyük sırlar gizlidir."