Kimera adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google asıl olarak içeriğe ve kalitesine bakar. Sırf domain adı aynı diye o siteye değer vermez. O sadece binlerce kriterden biri.
Bahsettiğim şeyi anlamadın sanırım. Bu şekilde bir cevap beklemiyorum. Domain direk ismi ile Sitenin otoritesi arasında bir bağ var mı. verdiğim örneği değiştirerek biraz daha farklı bir yoldan saracağım.

Domain adı: kerevizsapi.com olsun ve site yemek tarifleri sitesi olsun ama sitede kereviz sapı ile ilgili bir tane içerik olmasın.. Ancak 15 yıllık bir sitede siteyi bulmak isteyenler dolayısı ile google'ye

kereviz sapı yacazaklar yada kerevizsapi genellikle kereviz sapı yazarlar.. Ancak sitenin bu şekilde aramalarda çıkmadığını düşündüğümüzde bu siteninin kalite puanı ile alakalı mıdır? Sorum bu. Lütfen konuya bu bağlamda cevaplar yazın.

BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ile gittin. Otogarda otobüsten indin. Otobüsten indiğin gibi otogarın tam karşında ki tabela gözüne çarptı.

"Mis Gibi Ev Yemekleri" tabelası seni cezbetti. Karnında aç.

İçieriye bir girdin baktın ki burası aslında Nalbur.

3-5 sene öncesinden kalmış tabela duruyor.

Suç sende mi? Nalbur da mı?

Şimdi Suç Google arama motorunda mı? Hiç içerik yayımlamayan sevgiliarıyan sitende mi?

Bu işler öyle kolay olsaydı. Gider bir şekilde; sabahinternetgazetesi com/org/net vb. alanadı alır, otomatik içerik çeken bir bot yazdırır, Title, Descriptiona şu kelimeleri ekler;
  • sabah gazetesi
  • sabah gazetesi son dakika
  • sabah gazetesi spor
  • sabah gazetesi manşet
  • sabah gazetesi gündem
  • sabah gazetesi haberleri
Sonrada paraya para demezdim.

Ama işte olay bu değil. Keşke öyle olsaydı. Dimi.
Şimdi evet mantık olarak bu şekilde ancak konuya farklı bir açıdan bakmak gerekiyor hocam.. Kerevizsapi.com örneğini verdim yukarıda. Yani şimdi adam çok alakasız bir domain aldı. yemek tarifleri sitesi yaptı 15 sene geçti. Direk gelen en az 500 ziyaretçisi var. kereviz sapı diye bir içerik oluşturma ihtiyacı hissetmedi ve içerik girmedi. Bu durumda neden bu siteye bir daha girmek isteyenler kerevizsapi.com olarak google girmek zorunda. Çetrefilli bir iş..