bellikt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yaklaşık 3 yıldır d-smart kullanıcısıyım. Tüm dsmart kanalları full açık + tüm yayınlar HD.
İngiltere ligini izliyorum.
Hemde 16mbit hızım var. Ben aşırı memnunum aslında upload yavaş ancak altyapımı sorguladım şimdi max. 16mbit olarak görünüyor.
16 mbit ben 4 5 sene önce bile memnun değilken siz nasıl memnunsunuz anlamak zor inanınki 2.5 giga filim 1 saat falan indiriyorsunuz sanırsam.

erkanakgun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Fiber bağlantının 3 çeşidi bulunmakta,
1) Eve kadar fiber (fiber kablo daireye kadar çekilir)
2) Binaya kadar fiber (Binaya kadar çekilir, eve kadar cat6 kablo)
3) Saha dolabına kadar fiber (Saha dolabından eve bildiğimiz bakır telefon hattı)

Muhtemelen sizinkisi 3 ile belirttiğim seçenek. Superonline firmasının altyapı sağlayıcı kuruluş olan Türk Telefom ile VDSL altyapı anlaşması bulunmamaktadır. Bu sebeple size türlü bahaneler/yalanlar uyduracaktır.
1 ve 2. seçenekler ile 1- 10 GBit arasında, 3. seçenekte ise 100Mbit'e kadar internet hizmeti alabilirsiniz. Turk.Net 3. seçenekteki altyapıdan hizmet alabiliyor iken diğerlerinden altyapı sağlayıcı firma ile anlaşması olmadığı hizmet veremiyor.
İnternet hizmeti almadan önce mutlaka altyapınızı kontrol ettiriniz. Aynı ücreti ödediği halde farklı hız ve bağlantı tipleri hizmet alan yüzbinlerce kişi mevcut.(Not: Aynı binada bile)
Bizde 2 adet modem var daire işine kadar fiber bir cam kablo geliyor sarı renkde ufak bir kutuya giriyor o kutudan modeme cat 6 ile modeme gidiyor ilk aldırım gün 7 gün boyunca 10 giga verdiler tabi bilgisayar test yaptım 1 giga üzerine çıkamadım malum bilgisayar portu 1 giga maksumum sonradan normal hızıma geldi.