Merhaba, evimde 6 yıldır Superonline kullanıyorum ve halende kullanmaktayım. Fakat ben 6 yıldır bulunduğum eve internet bağlatmak istediğimde altyapımın "
ADSL olduğunu ve en fazla 8MB hız alabileceğimi" söylediler. Bunu sadece Superonline demişti ve diğer hiçbir firmaya ne sordum ne de test yaptırmıştım. Ve 6 yıldır leş bir internet kullanıyorum. Hatta 3 ay önce Superonline sözleşmesini yeniledim ve aylık 90 TL fatura ödüyorum. Paket özelliklerim Download 8MB | Upload 0,50MB
Dün akşam
Turk.Net sitesinden sorgu yaptığımda yine
56MB civarında bir hız yazıyordu fakat şuanda test yapmak istediğimde mahalle seçimi yapamıyorum sanırım bi hata oluşmuş.
NetSpeed firması ile iletişime geçtiğimde en fazla 10mb alabileceğimi ve kopmalar sonucunda
6-7mb sabit hız alabileceğimden bahsetti.
Şimdi benim merak ettiğim ben evimde gerçekten 56MB hız alabiliyor muyum? Yıllardır Superonline beni sadece 8MB ADSL Altyapınız var diye aldatmış mı?
Anlık Speedtest;
2-3 Gündür Twitch.Tv'e bakıyordum ve dün akşam yayın yapan kişiye nasıl bir internet kullandığını ve ne kadar ödediğini sorduktan sonra bana altyapının hız testini yapabileceğimden bahsetti. Bunu söyledikten sonra beni bir merak aldı ve adı duyulmuş internet altyapı hız testini yapabileceğim tüm internet firmalarının sitelerinden altyapı hız testi yaptım. Ve karşılaştığım sonuçlar ise şu şekilde;
Millenicom sitesinden altyapı testi sonucunda alabileceğim hız;
İnternet Alt Yapı Sorgulama sitesinden yaptığım testin sonucunda alabileceğim hız;
Abone Sepeti isimli siteden yaptığım testin sonucunda ise alabileceğim hız;