ADSLde maximum 16 megabit hiz alınabiliyor diye biliyorum. VDSL ile türknet te 36 megabit kullanıyorum. İlk aboneliğim benim superonline idi. Ve 16 megabit lik sözleşme imzalamıştık. Fakat bize tesisat yapısı yüzünden bize hep 8 megabit geliyordu. Daha doğrudu bina tesisat alt yapısında sorun olabileceğini bize superonline söylemişti. Sonra turknet ten hiz sorgusu yaptım ve adresimde 36 megabit alabildiğimi gördüm. Akn siz olmasından dolayı cazip geldi ve hemen geçtim. Modem dahil hiçbir değişiklik yapmadan türknet te 36 40 megabit hız aldım. Birde superonline na telefon açtığımızda ise denemek için sistemden müsteri temsilcisi 36 megabite çıkarttığını söylüyordu ama yine telefonla görüşürken hız testi yaptığımda 8 megabit geliyordu. Ve yine superonline aynı şeyleri söylüyordu. Bina tesisatından kaynaklı olabileceğini. Superonline fiber dışındaki internetin alt yapısını TürkTelekom dan kiraladığı içi söyledikleri bahaneler hep yalan. Superonlinenı sadece kendi fiber alt yapısı olduğu yerlerde tercih etmenizi öneririm. Onun dışında çok bezdirici bir firma. Türknet müsteri kazanmak ve memnuniyet için daha iyi bir hizmet ve sorun olması halinde daha hızlı ve kesin çözümler sunuyor.
Yani hocam bir bakıma Superonline internet bağlatmak istediğimizde düdüklemek amacıyla altyapının sadece ADSL desteklediğini belirterek bizi dandirik paketlere ve fahiş fiyatlara taahhüt imzalattırıyorlar. Fakat farklı bir firmaya altyapı sorgulattığımızda VDSL altyapısına uygun olduğunu ve +30MB üzeri hız alabilmenin mümkün olduğunu belirtiyorlar. Bu işte bi gariplik var..
Fazla bir şey istemiyorum en azından aylık 80-90 TL para ödeyeceksem değecek paket özelliklerine sahip bir internete ödemek istiyorum. 3MB Wordpress tema zip dosyasını yüklemek için 10 dakikaya yakın bekliyorum. Bi program indirmek istediğimde indirme hızım 600kb geçmiyor ama lafta sabit neredeyse 6.5MB internet hızım var..