Aynı benim kafamda ki deli sorular, kardeşim fazla kafaya takma işin özü şu şekilde seninle aynı işi yapıyoruz, Ben Grafik Tasarım, Web Tasarım, Web Yazılım, Baskı matbu işleri, Editörlük yapıyorum. Freelance olarak çalışıyorum, Fethiye'deyim burada sezon başlayınca müşterilerim arar, menü yaplıacak der, el ilanı basılacak der, web sitesi yapılacak der ben giderim. Aylık belli bir kazancım yok anlayacağın.

Gelelim senin sorularının cevabına, KOSKEB ile başlayayım; geçen sene gittim destek bittimi bitmedimi bilmiyorum 50bin hibe vs veriyorlar. Fakat şahıs şirketi yada LTD şirket açman gerekiyor. Başvurun onaylanırsa trink 2bin lira veriyorlar, şirket açma ücreti o kadar zaten.
Bağkur meselesine gelince, bana 750 lira gibi aylık bir fiyat çıkarttılar, şahıs şirketin de vergilendirme değişiyor, çoğu dükkanı olan tanıdığım yazarkasa olmadan basit usul çalışıyor, yaptığı karı 100lira 500 lira yada zarar etmiş gibi gösteriyor. Bunu da giderlerini gelirlerinden fazla göstererek yapıyor.
Şirket açınca,bir mekan tutarsan ki tutma kirası, tabelası vs. pek çok vergisi var. İş yeri olarak evini gösterebilirsin. Birde muhasebeci ile anlaşırsan defterlerini de o tutar.

Bende 3 adet banka hesabı mevcut, SAMSUNG Bada işletim sistemi çıkarttığında tema, uygulama vs yapıp samsung store üzerinden satmıştım. 1000 dolar geldiği de oldu 100 dolar geldiği de o zamandan bu zamana hesaplar açık, hiçbir zaman tek seferde 3 bin lira üzeri giriş yapmadım tek bankaya. Yapsam da sorun olacağını sanmıyorum. 10.000 TL üzeri sürekli giriş çıkışlar izlemeye alınır. Sürekliden kastım 15 20 defa.

Naçizane tavsiyem, önce müşteri portföyü oluştur, bunun için bölgede ki iş ilanlarına başvur, işte biraz daha piş, hem ticareti hem şirket işleyişini öğren. İş alabiliyorsan da almamazlık yapma, her bir kişi sana referanstır.
Şimdiden başarılar