"Bugün link aldım ertesi gün site düştü yada site uçtu" diyenler çok.
Sıralama düşüşü ile link almanızla % 1.000.000 ihtimalle hiç bir alakası yok.
Aynı kişiye ait 5-6 domain, aynı sunucu, aynı host, aynı tema, aynı eklentiler, aynı kategoride içerikler ve en önemlisi aynı search console + google analystic hesabında olan sitelerde çapraz linkleme kaç sefer yaptım.
Eğer siteniz sıralamayı bir şekilde hak etmiyorsa sıralama oynamasının nedeni farklı şeylerdir.
Her zaman Footer linkten kaçının. En iyi link verme işlemi A sitesinde ki bir yazıdan B sitesine link vermektir. (Footer veya widget alanları değil.)
Üstad Google aynı site sahiplerinin kendi sitesinden link alımına sıcak bakmıyor bildiğim kadarıyla. Hatta kendi sitemde bunu denediğimde aynı içerikten diğer sitemin alt sayfasına link verdim. Link verdiğim sayfalar aramalarda yok oldu. Linkleri kaldırdığımda siteler aramalara geri geldi. Siteler webmaster toolsda hesabıma ekli idi ve farklı ip adresinde idiler.
Ayrıca alakasız sitelerden ve spam sitelerden link alımı sıralamayı müthiş etkiliyor. Sizin domainiz belki çok otoriderdir etkilenmiyordur. Yada bir çok kriteri yerine geitrmiştir kendinizden aldığınız linki önemsemiyordur.