Sistemlerinizin yavaş bir şekilde çalışmasının diğer sebebi yurt dışı dns servisi kullanıyorsanız çözümlemeleri yapamadığından/geç yaptığından ötürü olabilir.
DGN'nin kendi dns sunucularını kullanabilirsiniz ;
https://twitter.com/dgnplus/status/1083359037519998977
Ek olarak eğri oturup doğru konuşalım, bu tür problemlerde en hızlı çözümü bulabilecek yerde DGN'dir.
Dikkat edin Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın
Peki binlerce clodfare kullanlar bu dns girerse sorun düzelecekmi yada cpanel 3 saat 4 sat kurulmasının önüne geçebilcekmi veya yedekleri google driver tutanlar ne yapacak ? sorun 1 2 gündür olan bir sorun değil 10 gün devirdik.
Benzer sorunlar her verimerkezinde yaşandı/yaşanacak. Önemli olan problemle ilgili firmanın bilgisinin mevcut olduğu ve durumu gözlemleyip çözüm tarafında birden fazla fikir ürettikleri düşüncesindeyim. Geçtiğimiz günlerde bu tür bir atak yüzünden günlerce problem yaşayıp sonunda tüm trafiği yurtdışına kapatıp 3-5 gün açamayan firmalar olmuştu. Hatta ismi lazım değil sektörde bilindik bir firma da içlerinde mevcuttu. 400-500 gbit gibi ataklar alıp yine de yurtiçi trafiğinin stabil tutulabilmesi ve yurtdışı trafiğinin de kısa süreli bir kesinti ile vox tarafına alınması güzel kriz yönetildiğini gösteriyor. Daghan bey işin başındaysa bir şekilde kalıcı bir çözüm bulacaktır. Konuyu takipteyim.
Dağhan bey ne mailler nede ticcetlere cevap veriyor sayın r10 üyesi arkadaşım
r10 girdi bugün tek cevap yazamadı ve suçu operatörlere attı desinki çıksın evet saldırı alıyoruz çözmeye çalışıyoruz ama onuda demiyor .
Arkadas nasıl bir işdir bir hosting firmasindan resseller aldim sunucular dgn de barindiyor reseller cok yavas diye dun gece saat 2 de ticket açtım hiz problemi yoktur diye cevap verdi bugun ise bu konuyu goruyorum aldigim ilk gunden beri sorun yasiyorum biran önce baska bir firmaya gecme vakti gelmiş
Bize günlerdi aynısı diyorlar hocam ki biz host değil co-location hizmeti alıyoruz.