ztk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer asset helper ını kullanmazsan yazmış olduğun css adresi ana sayfada çalışır sadece, çünkü aynı dizin seviyesinde dosyayı arar.
Yani siteadi.com/main.css gibi
ama başka bir rotadayken mesela siteadi.com/haberler de iken css dosyasını şöyle arar. siteadi.com/haberler/main.css
Bu yüzden çekmez.
Css dosyasını çekerken ya adresin başına / koyarak (/main.css gibi) kök dizinde aramasını sağlayacaksın (bu sefer de localhost/projeadi gibi bir durumda localhosta kadar iner), yada asset helperını kullanacaksın.

Bu yüzden asset helper ı varken kullanmamak zorluk çıkarmaktan başka bir işe yaramaz.
Teşekkürler, şimdi anladım. Üç, dört haftada HTML, CSS, Bootstrap, ardından PHP manuellerini gözden geçirmeye çalıştım. Sonra biraz Yii'ye baktım, fakat güzel bir kaynak bulunca Laravel'e döndüm.

Bir iki sorum daha var, NPM ile paket yüklemeyi anlayamadım Laravel'e. Kaynak öneriniz var mı? Birkaç farklı kaynaktan baktım, ama sürekli app.css ve app.js içine en son import ediyorlar paketlerin CSS ve JS'lerini. Bu durum sürekli bu dosyaları şişirip yüklenme konusunda performansı etkilemez mi? Ben anlayamadığımdan NPM'yi, hepsini manuel olarak dizinler içine atıp sonrasında gerekli sayfalara CSS ve JS dosyalarını çekiyorum. İleride sanırım paketleri güncelleme konusunda sıkıntı yaşayacağım NPM olmadığı için. NPM ayrıca yüklediğimiz bu paketleri güncelleyebiliyor da değil mi?

Ya da NPM dışında Laravel'e özgü bu şekilde eklenti paketleri yükleme/güncelleme yöntemi mevcut mu?