- Minimum 256 ssd (internet hızınız yeterliyse bulut (mesela Google))
- minimum 16 ram
- Minimum 15 inç ekran

Bunların dışında, sadece evde çalışacaksanız kesinlikle iMac. tochbar konusunda sayısız şikayet varken bence biraz araştırın.
2015 retina pro var bende bildiğin buldozer Geçen gün açık pencereleri simge duruma küçülteyim dedim 15 gün önce açtığım programı kapatmayı unutmuşum şaka değil yahu ağır bir program hemde kasma yok ki kapatayım duruyor orda.

Mini yani air makinalar ince hafif şarj uzun gidiyor (2015 serisi macbook prolarda bu düzeltildi hemen hemen aynılar) tamam fakat prodaki performansı almanız mümkün değil.

Küçük ekranda ben 6 ay dayanabildim sonrasında satıp proya geçtim, bir daha da küçük ekrana döneceğimi sanmıyorum. Ağırlığına bir süre sonra alışıyorsunuz.

O kadar param yok derseniz sıfır almanıza da gerek yok. İnternette bu paralara 2016 model pro bulmanız mümkün.

Tochbar kullanmadığımdan mıdır belki uzanamadığım ete murdar diyorum bilmiyorum fakat internette kullanıcıların şikayetleri had safhada. Hele ki garanti sonrası arızalarda neredeyse makina parası istiyor servis. Yani kısaca olmazsa olmaz değil o yüzden şimdilik yeni teknolojiye o kadar para verilmeyeceği kanaatindeyim.

Mac çok doğru bir seçim, bir daha windowsun yüzüne bakmazsın o kadar net Şimdiden hayırlı olsun.