Allah ta sizi güldürsün hocam

gece gece.
≠==============≠
Öncelikle kotu huylarinizdan bir kadin icin degil, bir insan ve bir musluman olarak vaz geçin. Yoksa siddetiniz ilerde karinizdan cocuklariniza, oradan is arkadaslariniza oradan masum cevrenize geçer. Kendinize herkese karşı saygi ve sevgi oluşturun. İnsanlara yaptiginiz yorumlardan en azindan iyi biri olmaya calistiginizi görüyorum. Eger denemiyor olsaniz kurdugunuz cumlelerden asabiyetiniz devam ederdi.
Nasuh bir tovbe ile tovbe edin ve namaza baslayin, rasulun sunnetlerine goz atin, insanlara hayvanlara eslere karsi nasil davranmaniz gerektigini görün. Kuran meali okuyun. Bu birkac haftayi tamamen kendinize ayirin, esiniz birkac haftada biriyle evlenecek degildir. Bırakın o da dinlensin.
Bu birkac hafta yada ayin sonunda iki aileden birer arabulucu bulun, sizi Allah'ın izniyle baristirsinlar. Esinizle onun da rizasiyla bir kez daha deneyin, yaptiklariniz icin ozur dileyin, ettiginiz tövbeleri ve yeni bir insan oldugunuzu soyleyin.
Ama yorumda dediginiz gibi olay maddiyse, parasalsa bu kesmeyebilir. Bir is bulun, duzgunce calisin ve harama kumara zinaya ickiye para vermeyin, zaten ustte yazdiklarima uyarsaniz bunlari da birakirsiniz insallah. Allahin izniyle asgari ucret dahi sizi yasatir esinizin de sizin de karnini doyurur. Ha yok ben calismiyorum, tembelim o karim olsun keyfimi yapsin akşam da taş kemiririz diyorsaniz birakin kadincagizi gitsin.
Ha yok esinizin gozu yukseklerdeyse sizin isinizden gelen parayi az goruyor, insanlardan yüksek olmak istiyor ve sizi asagiliyorsa yine birakin gitsin.
İki durumda da ondan guzel bir ayrilisla ayrilin. Onlara verdiginiz hicbir seyi de geri almayın.
Ha bu dediklerimi yaptınız barıştınız, ama bir sure sonrs yine eski halinize dondunuz, bu kez o kadini tamamen bırakın, tövbe edin ve oturun kosenize daha fazla gunaha girmeyin evlilik size ters.
Ama her durumda siddet kufur vb kotu huylarinizi birakin yoksa kalbiniz taş dahi olamaz, taştan kati olur, cennet de kabul etmez eşiniz de. Hayirli geceler.