Bu bence çok yanlış bir fikir

Şayet arzunun asla pazarlığı olmaz. Bir kadın asla erkeğin ağzından dökülen laflara bakmaz, kadına kendini hareketlerinle anlatırsın.
Böyle bir yaklaşım, kadınının gözünde daha da düşmesine, zayıf görünmesine sebep olacaktır. Yani ağır bir yanlıştır.
Bildiğim tek bir şey var üstüne basa basa söylemek istiyorum, bir kadından asla özür dilemeyin

Özür dileyerek onun daha üstün olduğunu kabul edersiniz ve bir kadın asla kendinden daha aşağıda gördüğü bir erkeğe bağlı kalmaz, doğası gereği KALAMAZ.
Ama bir yerde size katılmak zorunda kalıyorum hocam... Çünkü arkadaş 1 numaralı yanlışı yaparak şiddete başvurmuş. Kadına şiddet göstermenin hiçbir geri dönüşü veya açıklaması olamaz. Yani özür dilemeyip ne diyeceksin elim kaydı mı?

Haklısınız... Görünen o ki bu işin ucu b*k yoluna gitmiş dönüşü mümkün görünmüyor. Şayet kadın seviyorsa belki bir ihtimal ama zor gibi...
He bir de, o uzun mesaj olayını yapmayın bir daha

Hiçbir yazılı veya sözlü mesaj kadının bilinçaltına ulaşmaz bir kulağından girer öbüründen çıkar. Ama davranışların ve karakterinle ona anlattıkların, bazen tek bir hareketin 1000 kelimelik bir mesajdan 100 kat daha etkilidir. Erkek söze kadın davranışa odaklıdır bu bir gerçek.
Merhaba,
öncelik olarak şuan çok panik yapmışsınız. İlk olarak sakin olun, sakinleşmeye çalışın. Dışarı çıkın hava alın, yürüyün.
Sonrasında ise eşinize uzun bir mesaj atıp pişman olduğunuzu ve mümkünse yarın eve gelmesini isteyin. Yaptığınız yanlışları kabullenin, tekrardan yapamayacağınıza dair söz verin ve değişeceğinize söz verin. Ona onu ne kadar çok sevdiğiniz abartmadan ifade edin, geçmişten bahsedin iyi kötü günlerinizden bahsedin hepsinin üstünden nasıl geldiğinizden bahsedin.
Bunları sakince yapın, yarın da kahvaltı veya öğle yemeği yemek istediğinizi söyleyin. Yüz yüze konuşmak en iyisidir, başbaşa kaldığınız da ister istemez biraz minnoşluk yapın bir şekilde kendinizi affetirin. Zamanın çok az olduğunu birbirinizi kırarak zamanı boş yere tüketmemekten bahsedin.
Şayet ben bunları yapıyorum, kız arkadaşımla ne zaman ciddi kavga etsem şehirden uzak bir yere baş başa kalıyoruz. Bir şekilde o istemese ve zorlasa bile elinden tutup konuşuyorum. 5 dakika sonra barışıyoruz. Bu durum kişiden kişiye değişir, kavgada suçlu taraf sizseniz alttan alıp bir şekilde gönlünü alın.