Merhaba,

öncelik olarak şuan çok panik yapmışsınız. İlk olarak sakin olun, sakinleşmeye çalışın. Dışarı çıkın hava alın, yürüyün.

Sonrasında ise eşinize uzun bir mesaj atıp pişman olduğunuzu ve mümkünse yarın eve gelmesini isteyin. Yaptığınız yanlışları kabullenin, tekrardan yapamayacağınıza dair söz verin ve değişeceğinize söz verin. Ona onu ne kadar çok sevdiğiniz abartmadan ifade edin, geçmişten bahsedin iyi kötü günlerinizden bahsedin hepsinin üstünden nasıl geldiğinizden bahsedin.

Bunları sakince yapın, yarın da kahvaltı veya öğle yemeği yemek istediğinizi söyleyin. Yüz yüze konuşmak en iyisidir, başbaşa kaldığınız da ister istemez biraz minnoşluk yapın bir şekilde kendinizi affetirin. Zamanın çok az olduğunu birbirinizi kırarak zamanı boş yere tüketmemekten bahsedin.

Şayet ben bunları yapıyorum, kız arkadaşımla ne zaman ciddi kavga etsem şehirden uzak bir yere baş başa kalıyoruz. Bir şekilde o istemese ve zorlasa bile elinden tutup konuşuyorum. 5 dakika sonra barışıyoruz. Bu durum kişiden kişiye değişir, kavgada suçlu taraf sizseniz alttan alıp bir şekilde gönlünü alın.