Eğer tatmin etsin, yüzümü güldürsün diyorsanız 320(2.0)'den aşağı almayın.
Ben 2 yıl e36 kullandım. Sunroof'suz sakın bakmayın. Arabamda sunroof yok diye satamadım. Zor sattım. Olsa direkt diğer gün gidecekti.
Her ustaya, parçacıya gitmeyin. Bu piyasa çakalların elinde ben çok çektim. 1 tane sabit usta ve sürekli parça alabileceğiniz bir yer olmalı. Önerebilirim. Kaç yıllık araçlar, metal yorgunluğu, kirliliği, çürüklüğü vs haliyle oluyor. Eğer araba tutkum var uğraşır ederim diyorsanız e36 1996-1998 arası bakmanızı ve minimum 35 bin ve üzeri bakmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle Coupe olursa kesinlikle her türlü satılacaktır.
Değişen 1 ve ya 2 parça olmalı. Fazlası olursa eğer bir gün satacak olursan sahibinden üzerinden bakan kişi sekmeyi direkt kapanır. Sunroof kesin olmalı. Altına bakılmalı çürük var mı diye. Ekspertiz motor sağlığı ile ilgili bilgi verir ama pekte doğru olmaz genelde. Bir ustayla gitmek en iyisi. Tabi ekspertiz de yaptırmanız iyi olur.
Ondan sonrası senin elinde.. Koltuklarını sökebilir, alt taban halı temizliği yapabilirsin. Eğer spor recaro koltuklar yok ise satın alabilirsin. Kendi zevkine uygun jant lastik ayarlayabilirsin. Alt tarafa pütür attırabilirsin. Kısaca kendi aracını kendi zevkine göre doldurabilirsin. Sensörler var genelde bizim gençler pek önemsemediği için umursamıyorlar ama makineye bağlatıp hangi arızaları veriyor, hangi sensörler sorunlu baktırabilirsiniz. (Oksijen sensörü, krank sensörü gibi gibi.)
Ama yukarı da da dediğim gibi eğer arabaları seviyorsanız alın. Her ufak bir işlemde ustaya, tamirciye gidecekseniz size göre değil hocam. Zevk almanız gerek.
E30 sizin için önermiyorum çünkü artık koleksiyon araç haline gelmeye başladı. Düzgününe 50 bin üzeri vereceksin ki alabilesin. Birde parçaları (temiz,sorunsuz) artık zor bulunuyor haliyle pahalı.