1) 1 metre en ve 1metre boyunda bir yazıcıya sahip olabilirsiniz ancak istediğiniz performansı alamayacak ve istediğiniz parçaları yeterince hassas basamayacaksınız. Bu büyüklükte olan printerlar normal sizin gördüğünüz printerlar gibi değil ışın gibi değişik bir yöntemle sanırsam suyun içinde basılıyordu. Ayrıca 1metre büyüklüğünde bir parça basmak tahmini olarak 1 aydan fazla sürer.(normal printerda)zira 20x20x10 cm çaplarında %100 dolulukta bir parça kaliteden az ödüün verildiğinde 2 haftayı buluyor baskısı. Gerisini siz hesap edersiniz.
1.a) Yurtiçindede yurtdışındada 3d printer satan firmalar mevcut. Ancak yutiçinde satış yapan firmalardaki cihazların her parçası yine çinden geliyor ve bu firmalar burada birleştiriyorlar. Her parçası yurtdışından gelmeyen printerlarda ise sadece elektronik devreleri çinden getirtip plastik parçaları 3d printerda basıp alüminyum parçaları sanayiden temin ederek birleştirip satışa sunuyorlar.
2) Ben hali hazırda baskılar yapıyorum. Kullandığınız filament ve katman yüksekliği bu pürüzleri göz önüne çıkartıyor veya kaybediyor. Elbette bir pürüz var ancak güzel bir baskıda rahatsız edecek kadar değil. Ayrıca 3d printer ile baskı alan kişiler bu pürüzleri bilerek sizden ürün istiyor.
3) Her marka farklı politika izliyor. Kimisi izin verirken kimiside kulanıma izin vermiyor. Örneğin geçenlerde bir müşterim otomobilinin farını tutan plastik parçayı istedi. Bende kendim çizdim ve bastım. Böyle bir durumda firma size birşey diyemez çünkü tasarım size ait.
4)Bildiğim kadarıyla malesef hibe veya faizsiz kredi imkanı bulunmuyor.
5) Hammaddeyi Türkiyeden veya yurtdışından alabilirsin.
Çinden alacaksan 3d printer ile ilgili en deneyimli firma gearbest. Oradan almanı tavsiye ederim.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.