Merhaba,
Home ofis ve şahıs şirketi kuruluş aşamasındayım. Kuruluşun bir çok kısmını hallettim fakat kafama takılan bazı hususlar var,
- Oturduğum ev babamın adına tapulu bir daire odasını kiraladığımı varsayalım.
- Bu evin elektriği, suyu, doğalgazı, telefon faturaları, apartmanın merdiven elektriği ve asansörü dahil benim adıma faturaları geliyor.
- Bu gelen faturaları gider olarak göstermelimiyim ?
- Gider olarak göstericeksem % kaç oranında göstermem gerekiyor ki % olarakda göstermelimiyim ?
- Şahıs şirketi kuruluşunu yaparsam bağkurlu oluyorum doğal olarak bağkuru ödemezsem ne olur veya 1 ay gecikmeli ödersem ne olur?
- Şahıs şirketi olarak kuruluş yapıp sonrasında x firma adı altında çalışabilir miyim?
- Çalışmak istersem ne gibi durum beni bekler...
Bu konularda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Aile birliği olduğu durumlarda vergi dairesi kira sozlesmesi istemiyor.
Serbest meslek faaliyeti gösteren kisiler icin hem mesken hem isyeri olarak kullanılan yapilarda genel giderlerin yarisi gider olarak gösteriliyor.
Eger genc girişimci değilseniz bağkur direk doğar. Düzenli öderseniz%5 indirim var. Bağkur sağlık güvencesidir. Vergi borcu olmadığından takip gelmiyor. Oderseniz vergi matrahından düşebilirsiniz.
Baska bir işyerinde sigortalı calismaniz mümkündür. Bu durumdan bağkur ödemezsiniz.
Satislarinin tamamini internet üzerinden gerçekleştirilen kisilerde yazarkasa aranmaz.