Bonarous adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çıkar tabi. Free temalar kullanım amaçlı, ticari amaçlı değil. Zaten free lisansa sahip oluyorsunuz.
GPL lisansı altında dağıtılanlarda ticari olarak kullanma hakkı var GPL lisansının özelliklerinden biriside bu sadece emin olmak için sormuştum.
PaLaCoRDa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ücretli temayı ücretsiz olarak alacaksın, üstüne birde editleyip bunun satışını yapacaksın. Dediğin şey zor değil yapılabilir, tüm classları idleri style dosyasını değiştirirsin bir hak iddaa edilmez görseller dışında, ama bunun etik ve iş ahlakı tarafı var.
Yaptığın şey hırsızlık yaparak ev geçindiriyorum gibi bir şey. Vaktini bunlarla harcayana sıfır bir tema yazmayı öğrenmek ileride sana daha çok kazanç olarak dönecektir.
Hocam temanın nasıl kodlandığını biliyorum ki hem tema hem script kodluyorum zaten, hırsızlık falan da olmuyor eğer temayı GPL ya da buna benzer lisanslar altında ÜCRETSİZ olarak yayınlıyorsa yayınladığı lisansa göre o tema ticaret amaçlı da kullanılabilir ben sadece burada tecrübeli arkadaşlar vardır diye emin olmak için sordum.
Örneğin https://github.com/Aksoyhlc/Aksoyhlc-Proje-Takip bu benim hazırladığım açık kaynak GPL lisansı ile dağıtılan bir script ben bunu bu şekilde yayınlıyorsam sizde bunu alıp değiştirip ticari olarak kullanma hakkına sahipsinizdir. Ya yayınlanmayacaksınız, ya düzgün bir lisans ile yayınlayacaksınız bunu etikle falan bir alakası yok ben ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILANLARDAN BAHSEDİYORUM