Bonarous adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu sahibinin izniyle sorayım. Ben de Mayıs sonu Kiev’e gidiyorum, 10 gün sonra Lviv’den dönüşüm var. Pasaportum yok, yeni kimlik kartım var. Pasaport çıkarmaya ihtiyacım var mı?
Girerken form doldurtacak ve sorular soracaklardır. Kimlikle giren tek erkeklere çok soru soruyorlar, Bir dosya hazırla. Eğer evde kalacaksan Kiev ve Lviv'den ücretsiz iptal edilen otellere rezervasyon yap. Çıktısını al. sonra iptal et. Dönüş biletinin çıktısını al. Bir de mümkünse kiev'den Lviv'e tren ya da uçak biletini gitmeden al çıktısını al koy dosyaya. Cebinde de en az 500-600 dolar ve kredi kartın olsun. para rezervasyon ve bilet görmek istiyorlar. Ukrayna içinde de seyahat edeceksen neden seyahat edeceğini, hangi yolla seyahat edeceğini sorabiliyorlar. En tuzak soru burada arkadaşın var mı? Birini görmeye mi geldin şeklindeki sorudur. Sakın evet deme, kız arkadaşın sevgilin varsa bile. Çünkü görmeye geldiğin kişinin kimlik ve iletişim bilgilerini isteyip davet edebilir ve gelip imza vermezse seni içeri almadan tutabilirler. Unutma sen turistsin. Gezmek istiyorum, kiev ve lviv güzel şehirler görmek istiyorum, otel rezervasyonlarım, dönüş biletim ve gezecek kadar param var de geç.