Sorduğunuz sorunun cevabını verebilecek tek kişi sizsiniz. Yaptığınız işi yapmak istemiyorsanız yapmak istediğiniz iş için uğraşmaya bir an önce başlamak gerekir; ancak bunun için de belirli bir maddi duruma sahip olmak gerekiyor. Aileyle mı yaşıyorsunuz, düzenli harcamalar var mı varsa nasıl (kira, fatura, kredi, vs.) ve bunlar gibi soruları cevaplamak lazim
Şuan yaşım genç(24) ev bu yaşlarda bir eğitime yönelmesem sonrası için çok zor olur aslında bunun için de istiyorum.. Ailemle yaşıyorum pek giderim yok, fakat uzun süre sadece eğitime zaman ayırıp bir yerden kazanç gelmese haliyle insan bıkacaktır.. Yazılıma yönelmek istiyorum ama kaygılar da yok değil
"Belki mantıksız olacak ama 10 saat başkasının işini yapmaktansa kendimi geliştireceğim bir alana yönelir, kendi işimi severek yaparım diyorum"
bu kesinlikle çok mantıklı. ben yıllardır program yazıyorum ve kendim için çalışmaya başladıktan sonra daha çok kazanmaya başladım çok şükür. tabiki uzman olana kadar bir şirkette çalışmak gerekiyor ama uzman olduktan sonra artık başkasının ağız kokusunu çekmenize gerek kalmıyor. aynı süreyi kendiniz için çalışarak geçirseniz daha çok kazanırsınız. kendini geliştirmenin en iyi yöntemi sürekli farklı projeler yapmaktır. ne kadar farklı projeler yaparsanız kendinizi o kadar geliştirirsiniz. yalnız bu yıllarsüren bir olaydır.
Hocam az çok html/css bilgim var, daha iyi hale getirmek için çalışıp Java'ya da yoğunluk vereceğim. Ayda 1000-2000 Tl kazanmaya ne zaman başlarım sizce? Birde kendimi geliiştirmek ve freelancer olarak iş almak için ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz? Özelden de yazabilirsiniz..