Elizabethshop adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla ben sana durumu güzelce özetleyeyim. Amerika vize başvurusu yapmadan önce öncelikle ülkemizden burnumuzu çıkartıp bir kaç ülke ziyareti yapmalısın. Adamlar başvuru sonrası bakıyor diyor ki bu adam ülkeden burnunu çıkarmamış. Dibindeki avrupayı gezmemiş taaa dünyanın öbür ucu amerikaya gelmek istiyor. Birde üstüne yerleşip külfet olmak istiyor mantığıyla direkt red veriyor. Mal varlığından ziyade sizin gerçekten türkiye'de iyi bir işe sahipseniz gelire sahipseniz öncelikle avrupa vizesi alıp bi avrupa ülkesine gidip gelseniz arkasından bi dubai yapsan. Sonrasında çok kolay bi şekilde 10 yıllık vize alabilirsin. Ama bu 10 yıllık vize 10 yıl kafana göre gidebileceğin anlamınada gelmiyor. yıllık belli bir sınır veriyolar örnek. Yılda 4 hafta yada 6 hafta. Tamamen konsolosluğa bağlı. Şöyle bir olayla karşılaştım konsoloslukta. Karı koca geldiler içerde yarım saat 45 dakika kaldılar adama vize çıktı 5 yıllık kadına çıkmadı. İçeri bi başkası girdi 10 dakikada çıktı 10 yıllık vizeyle. Kısaca özetlemek gerekirse burda adamlar şuna bakyor. Bana döviz mi getirecek yoksa tek amacı kendini buraya atmakmı. Kendini buraya atsa bize ne kadar faydalı olabilir iyi bir mesleğin varsa istenilen kriterleri sağlıyorsan çalışma iznide alabilirsin tabi bunun için iyi bir kariyere sahip olmalısın.
Pek bir alakasi yok. Amerika vize alimi cok garip. Ilk gittigimde vermediler. Ikincide verdiler.... Istersen milyonlarin olsun bazen vermiyor...