İşsizlikten ziyade iş bilmemezlik var bizim ülkemizde. Eşim işkurda memur. Arada erken uğrayıp kenarda oturup gelen kişileri izliyordum. Mesleğine üniversite mezunu yazan mı olmuyor, sen kafana göre yaz mesleklerden diyen mi olmuyor anlatsam şaşırıp kalırsınız. Kimse ne iş yaptığını ne iş yapabileceğini bilmiyor. Üniversite okumak bana göre artık saçmalıktan öteye gitmez fakat büyük şirketler ve devletin bir çok kademesi de üniversite diplomasına bakıyor ne yazık ki.
Mesleği olan adam işsiz kalmaz cümlesi yanlış olur, mesleği olan adam aç kalmaz daha doğru olur. Ben bu forumda birçok konuda kendimden örnek verdim. Mobilya ve dekorasyon meslek lisesi mezunuyum. Mobilya, kamera, grafik, bilgisayar tamiri, telefon tablet tamiri, torna cnc, kalıp imalatı (enjeksiyon), gümrükleme, muhasebe vs. bir dünya mesleğim var. Şimdi ise dedektör firmasında müdür olarak çalışıyorum aynı zamanda diğer ek işlerimi ihmal etmiyorum.
Oturduğunuz yerden iş size gelmiyor ne yazık ki. Bir yerden başlayacaksınız.
Komşumuzun abisi bilge adam kursundan 25 bin liralık kurs aldı. Ağ Uzmanlığı. Neymiş iş garantiliymiş. 2 yıldır evde takılıyor. Gidip kimseyle iletişim kurmuyor iş bakmıyor baktığı işler de ona az geliyor.
Yani bir işin uzmanı olabilirsiniz, en iyisi siz olabilirsiniz fakat çevre edinmeden bir basamak çıkmadan istiyoruz ki en iyi şirkette en iyi odada da en yüksek maaşlı ben olayım.
Sekmeden uçamıyorsunuz arkadaşlar...
Yazınıza katılmakla beraber şunlarıda eklemek istedim , Maalesef herkes çareyi Üniversite okumakta arıyor kimse yurt dışına gitmeyi düşünmüyor.
Türkiyenin ekonomik verileri ortadayken ısrarla buralar tercih ediliyor , Nüfusun Artması Suriyelilerin aşırılaşması da biraz geriletti ekonomimizi. ben bilgisayar teknolojisi mezunuyum ve 4 aydır işsizim. İşkur İş ilanlarına da bakıyorum fakat sizin dediğiniz gibi bilmeyen insanların basvuruları yüzünden belkide işe girecek olan insanları alamıyorlar...