gentleRain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sorunu anlatayım: İş verenler freelance iş dağıtırken genelde "görülecek bir iş" arıyorlar, cv'den çok. Yetenekli yazılımcıların çalıştığı problemler genelde demosu kolay yapılamayacak, arka planda kalan, şirketin özeli olan kodlar oluyor.
Tırt yazılımcılar ise demosu kolay yapılabilecek ve muhtemelen hiçbir yazılım prensibine riayet edilmemiş ama "sunumu kolay" işleri ortaya saçabiliyorlar.

Freelance ya da contracted iş dağıtanların belki de biraz teknik yeteneğe bakması iyi olabilir.
Bir de, sabit para yerine, yurt dışındaki gibi saatlik ücret gibi uygulamaları yerleştirmemiz lazım. Ben bir zamanlar böyle çalışmıştım bir firmaya. 20 saat çalıştım diyordum, adam bana 20x18$ ödüyordu o hafta.
Saatlik çalışma ülkemizde olmaz ve tutmaz. Adamlar bu yapıyla senelerdir devam ediyor belkide 40 yıllık bir gelenek. Bizde bu kavram oluşmaz. Ben adama 1 sayfa tasarım verecem bitince 250 tl verecem diyelim. Adam bunu 2 günde bitirebilecek sonra 250tl alacak. Yada saati 20 tl den 2 gün günlük 10 saat çalışacak200 + 200 400 tl cebe götürecek, saat süreyi uzatacak bunu kendi lehine çevirecek insanlar. Bizim toplumumuzda genel olarak aç gözlülük, kısa yoldan köşeyi dönme gibi oluşumlar var. Herkeste bu var kafada, kim kimi tokatlasamda bugünü karda kapatsam derdinde. O yüzden bu saatlik ücret sistemi ülkemize gelsede tutmaz iş veremez insanlar.