benim de aynı şekilde bir yeğenim var. bol bol oyun oynuyo, programlamaya yönlendirmek istedim. kafa yorma olayına hiç yanaşmıyor. bu iş tamamen heves işi. bizim zamanımızda heves vardı o yüzden uğraşıyorduk, yeni nesilde bu heves yok. oyun oynamak varken niye program yazsın ki? gençleri yönlendirmek zor bu devirde. herşeye rahat rahat ulaşabildikleri için zora gelmiyorlar. ben babama bilgisayar aldırmak için birsürü hocayla konuşturdum bir sene televizyon tamircisinde çalışıp parayı babama verdim de öyle zarzor aldırdım. sonra oyun falan yok doğrudan delphi kurup kod yazmaya çalıştım. pencereye buton koyup tıklayınca messagebox açtığını görünce mutlu oluyordum. 50 liralık delphi 7.0 kitabını alabilmek için kaç hafta çalışmışımdır bilmiyorum. şimdiki gençler öyle değil. baba bilgisayar al, aldım zaten oğlum. baba steamden oyun alacam 30 dolar verirmisin, kredi kartına atıyım al oğlum ohoo bu çocuk nasıl program yazacak? o iş zor. derslerine çalışsın sınıfta kalmasın (ki kalmak zaten yok) yeter.