Aslında doğrudan Typescript paketini global indirip kullanmak ile arasında hiç fark kalmamış. Yani ekstra sağladığı bir fayda yok. Ayrıca @types/node u dependency olarak eklemişsiniz. Üstelik sadece geliştirme aşamasında Typescript in native node kütüphanelerini tanıması için gerekli, yani devDependecy olarak eklenmeli. Şu an ki haliyle proje production-da iken gerek olmadığı halde @types/node indirecek. Scriptlerdeki build:live scriptinde nodemon kullanmışsınız ama bunu da bir (dev)dependecy olarak eklememişsiniz. Bu modülü bulamadığı için hata verecek.
Geliştriciye haricen typescript paketini inditrmek yerine (npm install -g typescript) devDependecy e typescript paketini ekleyebilirdiniz. Böylece "npm install" dediği zaman typescript 'te inecekti.
Testlerini yazarak typescript ile geliştirme yapmak için hazırladığım şöyle bir starter-kit mevcut. İnceleyebilirsiniz.
Typescript-Starter-Kit
Ekleme icin tesekkurler. Zaten konu icinde belirtmistim benim bilgisayarimda hersey kurulu oldugu icin cok test edemedim. Kendi zevkime gore kullaniyorum. Sadece fikir olmasi acisindan paylastim.
build:live icin nodemon kullandim cunku gelistirme yaparken auto reload icin guzel oluyor.