aklıma şu yazı geldi

Ne yazık ki günümüzde maddiyat herşeyden önce geliyor.. İşte kız tarafının istediği 4 parça beyaz eşya ve bir kahve makinesine 200 bin tl veremedi diye terkedilen erkeğin hikayesini kendi anlatımı ile okuyoruz.

Bu olay 15 gün önce başımdan geçti.. Gelin adayı ile görücü usulü tanıştık ve konuşmaya başladık.. Kız tarafı bizim gibi orta sınıf diyebileceğimiz insanlar.. Kızın babası çalışıyor annesi ise ev hanımı.. Neyse kız ile konuştuğumuz süre boyunca bana sürekli ” Abartıyı ve gösterişi sevmiyorum ” derdi.. Hatta düğün konusu açıldığında ” Düğün yapmakta aslında çokta gerekli değil bir imza yeterli “diyordu.. Neyse bu konuşmadan sonra karşılıklı olarak anlaştık ettik ve evlenmeye karar verdik.. Kız isteme ve nişan olayına kadar hiç bir sorun yoktu ama ne zaman düğün tarihi alındı ve düğün tarihine az bir süre kaldıktan sonra gelin adayı ve ailesi bir anda değişti.. Önceden söylediklerinin aksine ” En güzel düğün benimde hakkım, sonuçta her gün evlenmiyorum ya bir kez evleniyorum ” gibi şeyler söylemeye başladı.

Önceden biriktirmiş olduğum para ve ailemin maddi desteği ile düğün alışverişi yapıldı, gelinlik alındı, ev tutuldu, kız tarafının istediği lüks bir düğün salonu kiralandı.. hatta kafamız rahat olsun diye evin 6 aylık kirası peşin ödendi. Neyse sıra eve alınacak beyaz eşyaya geldi.. Kız tarafı ve gelin adayı internetten bir marka bulduklarını ve bu markanın beyaz eşyalarından almamı istediler.. Sizinde göreceğiniz gibi sadece buzdolabı 54 Bin TL, Kahve makinesi ise 36 Bin TL..

Fiyatlar Sarı Renk İle İşaretlenmiştir.

1. Buzdolabı

2. Çamaşır Makinesi

3. Bulaşık Makinesi

4. Fırın

5. Kahve Makinesi

Kız tarafının istediği sadece bu 4 parça beyaz eşya ortalama 200 Bin TL ediyordu daha bunun yanında ütüsü, elektrikli süpürgesi. vs.vs. vardı.. Bende kız tarafına “Bunları satın almamın imkansız olduğunu ayrıca 4 parça eşyaya bir ev parası vermenin de çok mantıksız olduğunu, başka bir markanın ortalama fiyatlarda ki ürünlerini seve seve hemen alabileceğimi” söyledim.

Bu sözümden sonra kız tarafı resmen bir canavara dönüştü.. 4 parça eşyaya 200 bin tl veremedim diye ne erkekliğim kaldı nede insanlığım.. Yok efendim erkek dediğin herşeyin en iyisini en pahalısını alırmış, yok bizim kızımız herkesin kullandığı markalardan mı kullanacakmış, yok efendim bizde adet böyleymiş vs vs işte.. Nikah tarihine sadece 3 gün kalada bir mesaj ile terkedildim.. Bu konuyu konuşmak için ailem ile birlikte kız tarafının evine gittik ama keşke gitmez olaydık.. Bizi kovmaktan beter ettiler.. Bu olaydan sonra ne insanlara ne evliliğe saygım kalmadı.. Düğün için harcadığım paralar ve yaşadığım bu sinir ve stres ise cabası.

Kaynak​​​