GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok genel konuşmuşsun hocam, adamını bulman gerekiyor. Türkiyedeki yazılımcılarıda görüyoruz iş yapmıyor, paramızla tasarımcı yazılımcı bulamadık. Adama iş veriyoruz arayüz yapacak ilham gelmesini bekliyoruz 15 gün, her gece adamın kafası trilyon tasarım düşünüyo sonra hadi sil baştan. Yazılımcı alıyoruz herşeyi yapıyor bi alana geliyo yok ben o kısımları bilmiyorum o yapı olmaz. Yahu yazılımcısın sen yapacaksın yani. 2 aydır kanadadan bulduğum bi arkadaşla çalışıyorum adam döktürüyor yani. Tasarımcıyıda israilden buldum yemin ediyorum böyle 5 adam bulayım daha garantim olsun trye hayatta bakmam. Az laf çok iş derim herzaman. Önüne gelen yazılımcı olursa ülkede elbette iş yapılmaz. Yenilikçi kafa yok herkeste düzara gidiyolar çünkü.
Ben sorunu anlatayım: İş verenler freelance iş dağıtırken genelde "görülecek bir iş" arıyorlar, cv'den çok. Yetenekli yazılımcıların çalıştığı problemler genelde demosu kolay yapılamayacak, arka planda kalan, şirketin özeli olan kodlar oluyor.
Tırt yazılımcılar ise demosu kolay yapılabilecek ve muhtemelen hiçbir yazılım prensibine riayet edilmemiş ama "sunumu kolay" işleri ortaya saçabiliyorlar.

Freelance ya da contracted iş dağıtanların belki de biraz teknik yeteneğe bakması iyi olabilir.
Bir de, sabit para yerine, yurt dışındaki gibi saatlik ücret gibi uygulamaları yerleştirmemiz lazım. Ben bir zamanlar böyle çalışmıştım bir firmaya. 20 saat çalıştım diyordum, adam bana 20x18$ ödüyordu o hafta.