Zeta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, zamanında bende buna benzer bir seçim yapmak zorunda kalmıştım ve size şu 1-2 tavsiyeyi verebilirim. Öncelikle gördüğüm kadarıyla çalıştığınız işte mutlu değilsiniz ki zaten mutlu olsaydınız böyle bir post açılmazdı. Benim memlekette doğu olduğu için az çok hangi sektörlerin gelişip gelişmediğini biliyorum ki yazılım sektörü 'de doğuda oldukça diplerde. İşten çıkmaktan bahsediyorsunuz ya size şunu söylemeliyim, bakmakla yükümlü olduğunuz bir aileniz var mı veya aylık düzenli ödeme yaptığınız bir yer . Çünkü işten çıktıktan sonra yazılım'a yönlenince ortalama 3-6 ay içerisinde basit projeleri yazma seviyesine geliyorsunuz ama bu hemen mümkün olmuyor çünkü iş bulma konusundada sıkıntılar çıkıyor. Heleki doğu kentlerinde bu durum dahada vahim, buna ek olarak yeni bir yazılımcı oldugunuz için ve referanslarınız olmadıgı içinde bu durum 1 seneye kadar dahi uzayabilir. Tabi bunlar hep varsayım öğrendikten sonra hemen iş alıp piyasaya girebilirsiniz. Sonuç olarak biraz risk , biraz şans bolcada çalışmayla ilerleyen zamanlarda iyi yerlere gelebilirsiniz. Benim tavsiyem direk 0dan işi bırakmadan bu işi öğrenmeye calişin ufak ufak projelerle gerekirse mesai dışında kendinize bir ek gelir etmeye başaldığınız andan itibaren gözünü karartip kendi yolunuza bakabilirsiniz. Umarım aklımdakileri yazıya dökebilmişimdir
Yorumunuz için çok teşekkürler. Dediklerinizde haklısınız fakat daha önce işten çıkmadan kodlamaya yönelmeyi denedim ve bu oldukça zor oluyor. 10 Saaten sonra evde de pcye bakınca gözler otomatikmen gidiyor.. 8 Saatlik bilgisayarla alakası olmayan bir iş olsa yanında kodlama yapılır da şuan çok zor.. Olmadı şuan kodlamaya yönelip 8 saatlik pc gerektirmeyen bir iş aramam daha mantıklıdır. 8 Saat olursa yanında ek kodlama da yapılır sanırım..

Blacksheep adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O halde risk alıp 2400^den vazgeçeceksiniz ve o 10 saati en verimli şekilde kodlama için değerlendireceksiniz eğer istiyorsanız 1 ay içinde zehir olursunuz
Gelen yorumlardan sonra bir karar vereceğim artık bakalım hayırlısı