Yazılımcının iş yoğunluğu veya ruh halinden daha önemli bir şey var. Sürekli fiyat sorup (inceleyip zaman kaybediyoruz) daha sonra yaptırmayan müşteriler. 1000 TL'lik işe 5000 TL der geçerim yaptırmazsa da umursamam ne azından sürekli şuna bakın yapalım diyip zamanımı çalmaz.
200TL'ye yazılım alıp bana hatalarını 500 TL'ye düzelttiren insanlar var. Ne yazılımcısı düzeltebiliyor nede forumdan bir yazılımcı ilgileniyor. Bu aç gözlülük değil bilmeyen insanın işini düzeltmektir. Yazılımı aldığınız kişiye söyleyin o zaman 50-100 TL'ye eklesin? Yazılımı yapan kişi bile o fiyatlara eklemiyorsa dışarıya iş verip bu parayıda ödersiniz.
Gecen gun burada developer ilan siteleri konusu açmıştım yazılımcısı x fiyat dedi o sitelerden birinden teklif geldi (örnek 400tl dedi) sabah baktığımda başka birisi teklif gönderip daha cazip fiyat teklifi vermis ve hemen odemesini yapip anlaştım yarın teslim alacağım
yani işi yapan çok kişi var sadece parası değişiyor. Tabi serbest piyasa ama bukadarda yüksekten uçulmamasi lâzim bionluk sadece on gibi sitelerde islerinde başarılı developerler kaynıyor.
Lafım kimseye değil kimseye bir ithamdada bulunmuyorum ama başıma gelen olay bu şekilde