Yazılımcının iş yoğunluğu veya ruh halinden daha önemli bir şey var. Sürekli fiyat sorup (inceleyip zaman kaybediyoruz) daha sonra yaptırmayan müşteriler. 1000 TL'lik işe 5000 TL der geçerim yaptırmazsa da umursamam ne azından sürekli şuna bakın yapalım diyip zamanımı çalmaz.

friendocean adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Isteğe özel mi şaka mısın yapımcısı bana fiyat veren adamdan daha düşük fiyat veriyor (bana göre pahali)
Sonuçta baştan sıfır uygulama yazmayacak yazılan uygulamaya özellik ekleyecek uygulamanin orjinal satis fiyatini soyledigim halde tek ozellige uygulama fiyatindan daha fazla fiyat vermesi ac gozluluktur böyle tipler gelecek işleri elinden kaçırmaya ve is beklemeye mahkumdur
200TL'ye yazılım alıp bana hatalarını 500 TL'ye düzelttiren insanlar var. Ne yazılımcısı düzeltebiliyor nede forumdan bir yazılımcı ilgileniyor. Bu aç gözlülük değil bilmeyen insanın işini düzeltmektir. Yazılımı aldığınız kişiye söyleyin o zaman 50-100 TL'ye eklesin? Yazılımı yapan kişi bile o fiyatlara eklemiyorsa dışarıya iş verip bu parayıda ödersiniz.
Ayrıca uygulama fiyatından daha üstünde teklif vermek aç gözlülük değildir. Bu forumda yazılımcı olmayan script satış haklarını 1000TL'ye alıp 500 TL değerinde ki scripti 200TL'den satan yüzlerce kişi var. O adamlar kendi emeği ile yazmıyor parayı basıp alıyor ve parasını kazanmak için minimum fiyattan satıyor. Adam 200 TL'ye satıp piyasayı düşürüyor diye bende 200TL için saatlerce milletin yazdığı kodu okuyup anlamak zorun değilim. Bu durumda bize aç gözlü deme hakkınızın olduğunu düşünmüyorum.