Selamünaleykum arkadaşlar bu aralar kafam epey dağınık olduğu için işlerin içinden çıkamıyorum ve mantıklı hareket edemiyorum. Bu konuyu daha önce tecrübesi olan arkadaşlarla danışmak için açıyorum. Burayı bir aile ortamı olarak gördüğüm için sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var.. Şimdi konuya gelecek olursak ben şuan Doğu'nun bir ilinde sigorta acentasında çalışıyorum. Burada maaş, sigorta, iş hakları gibi konular batıya oranla yerin dibindedir desek yeridir.. Çalıştığım yerde asgari ücretle çalışıyorum fakat sigorta yok ve çalışma süreleri 10 saati aşmaktadır.. 10 Saat pc başında kaldığım için haliyle gözlerde fora olmuş 20 Yıldır bilgisayarla haşir neşirim ama bu işe girince gözlük takmaya başladım.. Durum böyle olunca işten çıkıp kodlama öğrenmeye karar verdim(Biraz Html/Css ve Java bilgim var). Belki mantıksız olacak ama 10 saat başkasının işini yapmaktansa kendimi geliştireceğim bir alana yönelir, kendi işimi severek yaparım diyorum. Fakat bazı kaygılarım da yok değil, işi bitirdikten sonra yazılım da istediğim verimi elde etmeyip zamanımı boşa harcamaktan korkuyorum.. Çünkü aldığım ücret doğuya göre iyi bir ücrettir. Ve ülkenin içinde yer alan ekonomik durumu da göz önüne alınca çıktıktan sonra pişman olmaktan korkuyorum. Daha önce bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa fikirlerini yazsalar sevinirim. Ayrıca kodlamadan gelir elde edecek düzeye gelmek için minimum kaç ay çalışmak gerekiyor?(Biliyorum bu kişiden kişiye, çalışma azmine göre değişir ama tahmini bir ortalama vardır muhakkak ) Birde işten çıkacağımı söyledikten sonra çalıştığım yer 2400+Sigorta yapacaklarını söylediler. Buna rağmen 10-12 saat çalışmak ve bana bilgi katacak bir iş olmadığı için çıkmayı düşünüyorum. Tecrübeli kişiler yorumlarını eksik etmezlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.