roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sistemi test ettim güzel fakat ben kullanıcı odaklı olmasını yani bu şekilde çalışacak olmasını daha çok beğendim proje güzel ilerleyebilir fakat çok fazla kısıtlama var bir saldırgan şu haldeyken siteyi down hale getiremese bile çok rahatlıkla anti seo yapabilir ve siteyi google gözünde yerle bir edebilir bu siteyi down etmesinden daha kötü bir sonuç doğuracaktır konuya çok fazla açıklama yazmak isterdim fakat hiç alakası olmayan insanlar tutup benim mesajlarımı etiketleyip farklı yönlere çekiyor bundan önceki konularda çok gördük bunu o yüzden teknik hiçbir şey yazmadan projenizi tebrik ediyor projenizin devamını diliyorum fakat tekrar belirtiyorum ne kadar kullanıcı odaklı güzel bir sistemde olsa bunu büyük resime odaklanarak bakarsanız siteye sadece google bağlanmayacak birçok arama motoru ve farklı türde insanlar bağlanacak daha kompleks sitelerde daha çok otomasyon sahibi sitelerde bu sorun çıkaracaktır fakat bu şu halinden daha iyi bir halde geliştirilmeyecek anlamına gelmiyor tabi ki umarım dediklerimi anlamışsınızdır
güzel yorumun için teşekkür ederim hocam. normalde sadece atak alan dosyaya kısıtlama getiriyoruz. oda saldırı bitene kadar. r10da konu açtıgım için kısıtlamaları yaptım. tabiki müşteri yüklü atmak almadıgı takdirde tüm php dosyaları vs. kullanımda olacak ve google üzerinden herhangi bi sorun teşkil etmeyecektir.

vddos değil. orjinal nginx ile tamamen kendi kurallarım ve optimizasyonlarım ile koruma saglıyorum