İnsanların bu en mutlu gününde bir miktar masraf yapması kaçınılmaz. Bu masrafların bir kısmını geri almada önemli bir kaynak da düğünde takılan takılar. Ne var ki, bu takıların kimin hakkı olduğu zaman zaman tartışma konusu olmakta ve konu mahkemelere kadar gitmektedir. Hatta, Yargıtay’ın konuya ilişkin içtihatları vardır. Düğün masraflarını sen yapacaksın, o nedenle baştan tavrını baştan koy ve takıların senin hakkın olduğunu herkesin anlamasını sağla. İlk olarak kalabalık ortamlarda “Biz Ayşe ile konuştuk takıları ben alacağım.” vs. de. Kızlar takıların kendi hakları olduğunu düşündüklerinden Ayşe muhtemelen tepkisiz kalacak ve mırın kırın edecektir. Hafifçe kolunu dürt ve “Öyle değil mi Ayşe, neden susuyorsun?” vs. de. Ne yapsın kızcağız mecburen “Hııı öyle konuştur biz.” vs. demek zorunda kalacaktır. Bu adım önemli çünkü ileride itilaf durumunda ne kadar çok şahidin olursa o kadar iyi. Kızın ailesiyle tanıştığında ilk fırsatta “Bakın söylüyorum, takılar benim hakkım” de. Onlar da bilsin niyetini. Bitti mi? Tabi ki hayır. Noterden tasdikli sözleşme yapın açık bir madde olsun “Düğünde takılacak takılar Ali’nin hakkıdır ve Ayşe bu durumu şimdiden gayrikabili rücu olarak kabul eder” şeklinde. Son olarak düğünde takı merasimi bittiğinde hiç vakit kaybetme takıları al ve düğünden ayrıl. Senin birinci önceliğin takıların güvenliği. Onları emniyetli bir yerde sakla sonra yetişebilirsen düğünün sonuna yetişirsin. Bak söylüyorum takıları kimseye kaptırma sakın…