Evlilik gerçekten çok ciddi bir karar bunun hayatını nasıl etkileyeceğini şuan göremiyor olabilirsin ama ciddi anlamda 4 ay gerçekten yetersiz. Bunu konuda hiç kimsenin de bir şey dememiş olması ilginç geldi bana Benim dışımda 1 kişi daha demiş sanırım...

Yalnızca şunu söyleyeyim, evlilik içinde yaşayabileceğin her türlü sorunda, konuyu hukuka götürürsen yasal merciler %80 kadının yanında olacak bunu bil.
Tek çocuk varsa %100 kadında. 2 çocuk varsa isterse %100 ikisi de onda. Geriye kalan her türlü yükümlülük erkekte. Yani o çocukları alıyor sen nafakayı alıyorsun.

İşin hukuki tarafı gerçekten çok enteresan

Daha geçen sene bir arkadaşım boşandı, çocuk kızı seviyor 1 çocukları var kız ayrılmak istemiş. Gerekçe: "sevgim bitti" mahkeme de hiçbir şekilde hak iddia edemiyor ve şuan da çocuğunu göremiyor yasal hakkı olmasına rağmen göstermiyorlar. Çocuk hayata küstü ruh hali berbat hastalandı mahvoldu bildiğin. Kız sevgim bitti diyor ve işi şıp diye şiddetli geçimsizliğe dönüştürüyor. Olay bu kadar basit. 6 ay sevgili takıldıktan sonra evlenmişlerdi... Çok seviyorlardı, yıldırım aşkıydı

Evlilik konusunda yanlış bir kararın geri dönüşü cidden çok zor, dikkatli olmakta fayda var.

He bunları neden yazıyorum, 4 ay dediğin için. Şayet deseydin 2 yıldır birlikteyiz, mutluluklar derdim adınıza sevindim derdim

Şöyle düşün... Muhakkak bir kaç yerde çalıştın. İşe yeni başladığında herkes ne kadar iyidir, melek gibidir, bazıları itici gelir onlara yaklaşmazsın vs... Aradan 6 ay geçer herkes yavaş yavaş gerçek yüzünü göstrermeye başlar, çok iyi dediğin adamlar ikiyüzlü, adi çıkar bazen de en başta ısınamadığın, itici gelen adamın sonradan dürüst, efendi birisi olduğunu anlarsın.

İş arkadaşlığı ilişkisinde bile insanların en erken 6 ay içinde gerçek kişiliklerini, karakterlerini anlayabiliyorken, hayatını geçireceğin kişiyi 4 ayda tanıyabilmen imkansız.

Ekleyeceklerim bunlar

Mutlaka vakit tanı bence. Önce git gel, 1 yıl geçsin sonra evleneyim mi diye kendine sor.

Mutluluklar

hizirplay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eyvallah hocam değerli yorumların için burada konuyu açmamın nedeni hem sizin gibi büyüklerden konuyla ilgili düşüncelerini almak hemde bu iş nasıl bir süreç gerektirir onu öğrenmek şimdiden,böyle yorumlar beni dahada bilinçlendiriyor.Çok teşekkürler tekrardan,anneme babama konuyu açtım sizinde söylediğiniz gibi onlarda daha erken olduğunu ilk önce mesleği eline alman gerektiğini söylediler.o zaman bekliyecez,Mevla görelim neyler,neylerse güzel eyler.

Doğru hocam