ah be kardeşim yanlış anlama da 4 ayda kız/erkek birini nasıl yeteri kadar tanıyıp bir ömür geçirebilecek karara ulaşırsın?

Bu kız için de senin için de geçerli ama senin için daha çok geçerli çünkü sen erkeksin evlendiğinizde kız senin hayatına girecek sen onunkine değil. Yani sen onun sorumluluğunu alacaksın o seninkini değil...
Ailene açtın mı konuyu, fikirlerini aldın mı hele? Bence az bir sakin ol önce bir askere git gel bakalım hele bir uzun dönem askerden dönmeni beklesin döndükten sonra en az 1 yıl ortalama 2 yıl daha takıl işleri yavaş yavaş ciddiye götür bakalım. Ciddi bir karar bu etrafındaki kimse, büyüklerin falan demiyor mu sana dur hele bakalım 4 aydır tanıdığın kızla ne cabuk evlilik hayalleri kurmaya başladın diye?
Hiçbir erkek 30 yaşından önce, cinsel değerinin zirvesine ulaşmadan evlenmemeli... Önce kendini geliştirmeyi ve kariyerini düşünmelisin, sonra sahipleneceğin bir kadın ve çocukları düşünürsün. Durum öyle olduğunda da zaten ne yapacağını biliyor olacağından gelip buraya evlilik masrafı ne kadar olur diye konu da açmazsın.
Acımasız yazdım sanırım biraz

Ama düşünmeni istedim, ister kız ister sinirlen yazdığım şeyler kötülüğün için değil. Büyüklerine mutlaka danışmalısın özellikle de etrafındaki evli/çocuklu tanıdığın abilerin varsa onlarla bol bol oturup konuş kararını ondan sonra al. Evlilik masrafı ne kadar olur acaba diye düşüneceğine ben doğru bir adım mı atıyorum diye düşün ilk etapta.
Eyvallah hocam değerli yorumların için

burada konuyu açmamın nedeni hem sizin gibi büyüklerden konuyla ilgili düşüncelerini almak hemde bu iş nasıl bir süreç gerektirir onu öğrenmek şimdiden,böyle yorumlar beni dahada bilinçlendiriyor.Çok teşekkürler tekrardan,anneme babama konuyu açtım sizinde söylediğiniz gibi onlarda daha erken olduğunu ilk önce mesleği eline alman gerektiğini söylediler.o zaman bekliyecez,Mevla görelim neyler,neylerse güzel eyler.
Şuan yaptığın hesap ile 1 yıl sonra yapacağın hesap arasında ciddi fark oluşacaktır bence. (:
Doğru hocam