iylik değil iyilik, unutmayıon değil unutmayın olmalı.
Kusura bakmayın, metinde bulunan anlatım bozukluklarından dolayı yazdıklarınızdan bir şey anlamadım. Öneriniz her neyse Türkçe yazdığınızda değerlendirebilirim.
Metin düzelmemiş

Türkçe dil bilgisi konusunda iyi değilimdir ama sizin yazdığınız metin gerçekten komplike olmuş anlaşılmıyor.
Öncelikle yorum yazdığınız için teşekkürler. Neden bu şekilde cevap verdiğinizi anlamaya çalışıyorum. Büyük ihtimalle siz, yaptığınız iyiliğin pozitif karşılığını iyilik yaptığınız insandan değil farklı insanlardan aldınız. Belki de hayatınızın şuan bu kadar güzel olmasının sebebi yaptığınız iyiliklerdir ya da yaptığınız kötülüklerden dolayı hayatınızda bazı zorluklarla karşılaşmış olabilirsiniz.
Unutmayın öyle bir dünyada yaşıyoruz ki iyi olmayan sevilmiyor, iyi olmayan film bile izlenmiyor. İyilik, iyilik getirir ve her zaman kazanır.
Yazmak istediğiniz metin bu ise cevabım: İnsan mutlu yaşamak istiyorsa Polyanna gibi değil Gottlob Frege gibi düşünmeli.
hepsi doğru fakat şurası farklı ( yani siz yaptığınız iyilikleri yaptığınız kişilerden gelmesini beklediniz, yaptığınız iyiliklerin karşılığını belkide yaptığınız kişilerden değil başka insanlardan gelir yada zaten iyilik yaptığınızda karşılığı olarak mutluluk duygusu oluşuyordur sizde , yada diğer dünyada alacaksınızdır iyiliğin karşılığını ama bu dünyada da sizi mutlu edecektir iyilik buna inanıyorum) sizin dediğinize de bakacağım Frege