hocam gerçekten özür dilerim anlatım bozuklukları için düzeltiyorum
öncelikle yorum yazdığınız için teşekkürler sizi anlamaya calışıyorum büyük ihtimal yaptığınız iyiliğin pozitif olarak karşılığını o insandan almadınız ama o insandan gelecek diye bir şey yok, belkide hayatınızı güzelleştiren bir çok sebebi yaptığınız iyilikler dir ve hayatınızın bu kadar zor olması belkide kötülüklerdir
unutmayın öyle bir dünyada yaşıyoruz ki iyi olmayan sevilmiyor ve iyi olmayan bir film bile izlenmiyor böyle bir sistemin içinde iyilik bence iyilik getirir ve iyilik her zaman kazanır
Metin düzelmemiş

Türkçe dil bilgisi konusunda iyi değilimdir ama sizin yazdığınız metin gerçekten komplike olmuş anlaşılmıyor.
Öncelikle yorum yazdığınız için teşekkürler. Neden bu şekilde cevap verdiğinizi anlamaya çalışıyorum. Büyük ihtimalle siz, yaptığınız iyiliğin pozitif karşılığını iyilik yaptığınız insandan değil farklı insanlardan aldınız. Belki de hayatınızın şuan bu kadar güzel olmasının sebebi yaptığınız iyiliklerdir ya da yaptığınız kötülüklerden dolayı hayatınızda bazı zorluklarla karşılaşmış olabilirsiniz.
Unutmayın öyle bir dünyada yaşıyoruz ki iyi olmayan sevilmiyor, iyi olmayan film bile izlenmiyor. İyilik, iyilik getirir ve her zaman kazanır.
Yazmak istediğiniz metin bu ise cevabım: İnsan mutlu yaşamak istiyorsa Polyanna gibi değil Gottlob Frege gibi düşünmeli.