EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İdealarınız çok güzel, toplumsal yaraları bağladığı kabuktan çıkarıp sarmaya ve iyileştirmeye yönelik girişimin belki de ilk adımı fakat,
kapitalist sistem malesef artık tüm toplumların çekirdek yapısını oluşturmakta.

Demek istediğim kısaca, bireysel olarak yöneliminiz gayet başarılı olacaktır fakat toplu girişimlerde sonuçları bu sistemde başarısızlıkla sonuçlanacaktır.
O saydıklarımı ödemek için günde 12 saate kadar çalışıyoruz veya trafikte vs zaman öldürüyoruz. Para 1. planda olmayabilir ama bara en temel gereksinim malesef.
Artık planlar dahilinde değil temel yaşam taşı.
hibravez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediğiniz şeyler hep maddi şeyler farkında mısınız? Manevi şeylere odaklanalım biraz. Mesela mutluluk, huzur gibi. Huzuru sadece çalışarak alamazsınız. Mutluluğu sadece isteyerek alamazsınız. Çevresel koşulları ele alın. Hiçbir insanoğlu yalnız yaşamamalı. Ben de isterim dağ evimin olmasını eşimle çocuğumla orada şehir hayatından uzak yaşamayı. Ben de isterim artık gelecek kaygısı yaşamadan yaşlanmayı. Bakın paradan bahsetmedim size. Konu sadece para değil ama temelinde o yatıyor.
aslında sevgi huzurdur manevidir çünkü birini sevmek mutluluktur bunu ben yaşadım, mutluluğu nasıl elde edersin bu sistemin içinde hoş görüyle elde edersin bunu uygulamakta zordur sürekli hoş görü bilgileriyle kendini doldurman ve aklına getirmen lazım bakış acını bu yönde değiştirmen hayata bu yönden bakman lazım hep sevgi hep sevgi ve bu yönde baktığında edindiğin hoş görü bilgileri aklında canlanacak ve insan ilişkilerinde o hoş görüyü uyguladığında kalbin mutluluk ve huzurla dolacak bunları ben yaşadım .
huzura gelince sen zaten hoşgörü ile insanlara davrandığında, kırıldığında bile kırmadığında, doğruyu bilip yaptığında ,doğru söylediğinde yani yanlış hiç bir şey yapmadığında yanlış yapsan bile hayata bakışın iyi olduğunda yaptığın yanlışa tövbe edip yaşamını yine güzelleştirirsin ve yanlış yapmayan arkasında vereceği hesabı olmayan doğruları yapan bir insan huzurlu olmazmı olur ve bunları yapmak için istemek yetiyor ve ben istiyorum ve bu isteğim doğrultusunda araştırmalar yapıyorum inanıyorum aklıma getiriyorum ve uyguluyorum he isteyipte yapamadığım şeyler var mı var ama suanlık belki yapacağım, canın cikolata istemese sen alırmıydın istemekle baslar istemenin özünde belkide sevgi vardır

para konusuda aslında deyinmek istediğim mantık şu parayı amaç değilde insan gibi yaşamak için araç mantığında kullanmak kendi hayatını güzelleştirmek iyleştirmek insanlık için ve insanların hayatlarına dokuna bilmek için .

sevgi ve ışıkla kalın saygılar