@Bazu; madem grafik döküyoruz karşılaştırma yapabilmek açısından bendeki durumu da aldım.
Benim sitenin cloudlfare üzerindeki request miktarı sizinkinin kaba hesap hesap 10 katı.
bende cpu top değeri (12 çekirdek var) en boş zamanda 3-4'ü görür. genelde 7-10 arası gezer.
site tam zirve yaptiginda 70-90'i buluyor bu bir süre devam ettiğinde ise cevap veremez hale geliyor.
pm'yi static hiç denemedim. deneyeyim bakalım etkisi ne olacak.
fpm process sayısına nereden hnagi yöntemle bakiyorsunuz?
ben hem
https://amplify.nginx.com kullanıyorum hemde basit bir bash script yazdim belli sıklıkta log olarak diske yazdırıyorum.
Evet static olması özellikle yüksek request durumlarında çok faydalı oluyor. Bu konuyla alakalı araştırma yaparsanız ilgili dökümanlar var. Static durumda iken load dinamik'e göre biraz daha fazla olur ama bu kafanızı karıştırmasın. İstekleri anında karşılayıp bottleneck olmasını engelliyor. Bahsettiğin yoğun hit zamanlarında muhtemelen cpu darboğaza girdiği için kitleniyordur. İşte static olması bunu engelliyor. Fakat 12 core yine de az gelebilir diye tahmin ediyorum. Benzer bir durum için çok yoğun olmayan saatlerde günlük olarak bir restart scripti yazabilirsin. Bu tabii geçici çözüm olur fakat yine de rahatlatır. 2x cpu bir sunucuya geçmen gerekebilir bu durumda. Fpm process limitini de test ederek doğru değeri bulmanı tavsiye ederim.