Celsius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Genel olarak makale yazarlarının kitap okumadığı doğrudur, bu düşüncenize katılıyorum. Ancak belirtmiş olduğunuz kitapları okuyan kişi de 100 kelimesi 1.75 TL'ye bu işi yapmaz. Konuda taban fiyatın üzerinde olduğunu belirtmişsiniz teklif ettiğiniz ücretin. Makale piyasasından bi:haber olduğunuzu düşünüyorum. 100 kelimesi 1.75 TL ücretlendirme için kaliteli makale yazan kişi parmağını kıpırdatmaz. Bu konuyu göz ardı ediyorsunuz (100 kelimesi 1.5 TL ile 1.75 TL arasında devasa bir fark olduğunu zannediyorsunuz.). Talep ettiğiniz işin değeri bana kalırsa en az 100 kelimesi 4-5 TL olmalı. Bu yüzden siteminizi pek haklı bulmuyorum.
Ben bu görüşe katılmıyorum üstat. Ben aktif kitap okuyan birisiydim. Makale yazarlığına başladığımdan beri kitap okuyamıyorum çünkü vaktim kalmıyor. 100 kelimesini 2 TL'ye yazıyorum ve ayda kazandığım para 1500 TL'nin üzerinde (iş olursa). Makale işi neredeyse tüm vaktimi alıyor. Ayrıca makale yazarken makale okuyorum ve faydalı siteleri takip ederek eksiğimi kapatmaya çalışıyorum.

Arkadaşın işinin ederi en az 4 TL. 1,75 TL'ye kimse teklif vermez, verse de iş kaliteli olmaz.

Herkesin şapkasını çıkarıp önüne koyması gerekiyor. Ben ilgi alanım dışında kalan sektörlerde içerik üretmiyorum. Bunun sebebi yazacağım makalenin rewrite'a benzeyecek olmasıdır. Kripto para ve finans alanında uzun süredir makale yazdığım için kendi bilgilerimi de makaleye aktarabiliyorum. Aldığım işlerin çoğunda da yurt dışında faaliyet gösteren haber sitelerinden içerik alıp makale haline getirmek. (En azından tamamen özgün oluyor.) Yaptığım iş çok mu kaliteli, bence çokta kaliteli değil fakat özgün, SEO uyumlu ve rewrite değil. Eğer kaliteli makale arıyorsanız ücreti 3 TL'nin üzerine çıkarmalısınız. Herkesin paraya ihtiyacı var ve yazar 1000 kelimelik makaleyi 4 saatte üretiyorsa o adam para kazanamaz.

Yazar 1000 kelimelik makaleyi 4 saatte üretiyorsa o makale cidden kaliteli olacaktır fakat emeğinin karşılığını alabilir mi?