Arkadaşlar 2018 yılında 3 milyon küsür işsiz olduğu açıklandı ben buna katılmıyorum bence Türkiye'de 3 milyon değil 20 milyon değil 30 milyon kanaatimce 40 milyon işsiz olduğunu düşünüyorum. Katılanlar varmı aramıza
Hocam o açıklanan oranlar, İş arıyıp İşsiz olan kesim.Aramızda İİBF mezunu arkadaşlar varsa bilir, Makro İktisat dersinde anlatılır bu konular.
18-65 Yaş aralığı çalışan nüfus sayılır ama hepsi değil.Şöyle ki o açıklanan sayılar iş arayıp iş bulamayan nüfustur.
İş aramayan ama işsiz olan nüfusumuz çok yüksektir ama bu oranlar verilmez.Burda hesaplama yapılırken 18-65 yaş aralığında üniversiteli kesim öğrenci sayıldığı için çalışmayan sınıfta kalır, keza ev hanımı bayanlarımızda iş aramayan grubundadır.Emekli olup, kaçak çalışanda normal kaçak çalışanda iş aramayan gruptadır.
Sizin demek istediğinize gelince,ülkemizin nüfusu 80 milyon civarında İş Gücüne Katılım olarak düşürsek 29-30 milyon arası nüfusun 2 yıl önce derste iş gücünde olduğunu söylemişti hocamız, bu şöyle gibi 30 milyon insan çalışır 50 milyona bakar durumu gibi tabi burda emeklisi, vbz de varda.Emeklide olsa çalışmıyor gözüküyorsa bu iş gücüne katılıma katamazsın ki, emekli üretmiyorsa katmakta iş gücünü boş yapar doğru bir hareket olmaz.