Hocam selamlar yaşim 21 internet işlerim için vergi çıkarmam gerekiyordu tek başıma iş yapiyorum
1.Her ay 200 TL içerde başlıyorsun
2.su bile versen birisine fatura kesmek zorunda kalıyorsun.
3.3 ayda bir stopaj veriyorsun.
4.her yıl 400 tl gibi arşiv/döküman parası veriyorsun.
5.muhasebeni çok iyi kontrol etmen gerekiyor yoksa bazen niye bu kadar çok vergi verdim diye afalliyabiliyorsun.
6. şuan bağkur çıkmadı bana genç bir arkadaş isen bağkur vermiyorsun bi müddet.
Yararları.
Her zaman istediğiniz posu alabiliyorsunuz vergi mükellefi olduğunuz için.
düzenli olarak vergileriniz ödediğinizde bankalar size daha iyi destek oluyor nakit konuda.
vergi levhan olduğu için insanlara vergi numaranı gösterip ticaret yaparken sorunsuz birşekilde güven veriyorsun.
Bazı arkadaşlar 5000 tl kazancın yoksa alma boşa demiş 5000 tl kazancınız olmasına gerek yok fatura vs vs işleriniz varsa çıkartabilirsiniz bakınız ben aylık 2000-3000TL arası bir miktar kazanıyorum en azından kendi işim ve bankalarda kredi çekeceğim zaman kobi olarak çekebilirim verginin gerçekten çok yararı oluyor ama vergilerde bazen bi okadar ceb yakıyor bilginiz olsun
Tecrübelerimi bildiklerimi anlattım umarım en sağlıklısını siz yaparsiniz.
NOT: Her ay 200-TL muhasebeciniz ile yapacağiniz pazarlığa göre değişebilir benimle ayni işi yapan bazı arkadaşlarım 250 TL veriyor aylık 200 muhasebe 50 TL damga şeklinde.
200tl icerde basliyorsam problem degil hocam cunku onu her turlu sey yapiyorum. Benim amacim zarara gecmeden devam ettirmek.
Tesekkurler hocam arastiracagim.