arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam yakın bi akrabanıza tanıdığınıza kestirin faturayı illa fatura isterlerse.
hocam kesilebilir ama şimdi teknoloji firması için site hazırlasam faturayı kesecek yer tuhafiye olur maliye dikkat ederse falan açıklaması zor olur.

fameinme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer sadece fatura kesmek ile ilgili bir probleminiz varsa https://rimuut.com/tr şu adresi bir inceleyin derim. Reklam olarak karşıma çıkmıştı. Buna benzer başka sistemler var mı tam olarak bilmiyorum ama işinize yarar diye düşünüyorum.
rimuuta baktım da komisyon çok fazla ve müşteriye hiç profesyonel gözükmez. çok uğraştırıyor bir de.

Vergiseldestek1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle rimmut fatura için gereksiz maliyetli sistem kestikleri fatura karsi taraf açısından kullanilabilir değil.

Şahıs işletmesi açılışı kolay ancak arkadaşların da dediği gibi bir KDV yükü doğuyor ve karşı taraf bireysel kullanıcı ise bunu karsilamak istemiyor. Defter tutmanin yani beyana tabi olmanin şartı ticari organizasyonu kar elde etmek amacıyla yapmaktadır. Bu işi gerçekten ticari boyutta yapacaksaniz iyi bir arastirma, önünüzdeki donemde hangi vergiler ve maliyetlerle karsilasabileceginize bakmalisiniz. Bir an hevesle ticari boyuta gecip daha sonra işin pesinden kosmayacaksaniz bireysel kalsin... Ben meslek icabi baska türlü onerilerde bulunamam ancak bu işte tecrube edinmis sizin meslektaslarinizi dikkate aliniz.


Anglo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet. 3 vergi dönemi 75.000₺ sizin için iyi bir rakam. İnanın çok bir yükü olmayacaktır. Vergi muafiyeti sizin için çok iyi.
Fatura kesmeniz gereken yerler oluyorsa açılış yapın. İsteyen müşterilere fatura verin. +KDV şeklinde. Her iş yaptığınıza verirseniz 75.000₺ kotasını çabuk doldurmuş olursunuz zaten. Bu da sizin için bir avantaj.
3 vergi dönemi nedir hocam tam olarak? ne kadarlık bir süreye tekabül ediyor?

prostream41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuyu bende çok merak ediyorum. Ne kadar kazançta maliye sıkıntı çıkartıyor. Özellikle takipçi satışı yaparken bir anda ucuk rakamları görebilmek mümkün ama bunun yarısı gider oluyor. Net kazanç mı önemli brüt kazanç mı? Gelir vergisi hangisi için ödeniyor.
kardan gelir vergisi veriliyor hocam.