Konuya hemen girmek istiyorum. 3-4 Gün önce wordpress e-ticaret sitesi kurulum işi aldım, bilinen sanal pos firması aracılığıyla eleman taksitle ödeme yaptı. 2 gün sonra vade farkı yüzünden 'ağğbi ben imamım faiz haram, napcam ben şimdi' gibi konuşmalar sergiledi. 3 saat boyunca bunları zaten en başından söylediğimi ve böyle anlaştığımız için haram olmayacağını vs. anlattım. Yani 3 saat boyunca hem araştırıp, hem de elemana dil döktüm. Neyse en sonunda 'tamam abi devam edelim o zaman' dedi.
Dün buna logo yaptım ve görüntüsünü whatsapp üzerinden gönderdim, beğendin mi vs. diye sordum. Bana 'Allah bilir, vakit cihad vakti gibi' değişik değişik cevaplar verdi. Kardeşim ne diyorsun? Ne alakası var cihadla falan diyorum, tamam abi devam et sen diyor. Velhasılkelam;

1 saat önce beni whatsapp üzerinden o numara aradı ve babasıymış. Adamın söylediklerini anlamak için kafamda alt yazı falan canlandırıyorum siz düşünün. Neymiş, oğlunun kredi kartıyla ödeme yapan kişi oğlunun arkadaşıymış. Siteyi arkadaşı kurdurmuş, oğlunun whatsappını arkadaşı kullanmış, ben arkadaşıyla görüntülü konuşmuşum. En önemlisi ise tw ile bağlanıp ürünleri incelediğim bilgisayarda arkadaşınınmış. Yani diyor ki, çalıntı kartla ödeme yapıldı ve sizi şikayet edicem diyor.

Ödemeyi yapan kişi %100 kendi oğlu, akıllarınca arkadaşı vs. diye hayali bireye iteliyorlar. Bu zamana kadar sosyal medya danışmanlığını yaptığım kişi de arkadaşıymış (1 ay). Ben işte benimle alakası olmadığını e sanal pos firmasını aramalarını söyledim. Ama hala dayı savcılığa vercem,bankayı arayıp iptal ettircem falan diyip durdu. Ben en başından sunucu, domain gibi masraflar yaptım ve site kurulumuna başladım.

Size sormak istediğim, bu yalanla emeğimi, masrafımı çöp ederler mi? Böyle bir şeyi ilk defa yaşadığım için hiç bilgim yok.
Şimdiden yardımcı olan kişilere teşekkürlerimi borç bilirim.