iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hile, spam vs nin iyisi kotusu olmaz. spam spamdir, hile hiledir.Adami oldurmenin sekilleri olmaz, adam olmusse olmustur. Ben aci cekmeden oldurdum diye bir savunma yapamazsin, hakim sonuca bakar. Sonucta adami oldurdun mu oldurdun.

Kisacasi kendinizi avutmayin. yapiyorsaniz yapin sonuna kadar destekliyorum cunku suc google'in sizin degil. tekellesecegim diye ugrasacagina urunlerinin kalitesini artirmayi denese bu tarz kazanclar elde edemezsiniz zaten.
Sizin o yorumunuzda bahsettiğiniz sistem direkt olarak reklam veren katliamı yapmaktan başka bir şey değil hocam.
Ben benim yaptığıma spam değil demiyorum zaten ancak kişiler aradıkları hizmete reklamlar sayesinde ulaşıyorlar.
Bu yüzden arada çok büyük fark var. Biri hile oluyorken diğeri ise spam oluyor.

YokSun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açma amacınızı anlayamadım. Eğer başarınızı paylaşmak için açtıysanız; kimisi tebrik eder kimisi etmez sizde güler geçersiniz. Siz sanki bir hizmet satıyormuş gibi her yoruma cevap atıyorsunuz. Sonuçta bir kazanç sağlıyorsunuz, birileri sizi doğru bulsa ne olur bulmasa ne olur? Kendinizi niye bir şeyleri açıklama mecburiyetinde hissediyorsunuz anlayamadım.
Hocam görüşünüze saygım sonsuz ancak size ne desem bilemedim (:
Siz bu yorumuma cevaben bir yorum yaptığınızda ben size sürekli "Neden her yorumuma cevap atıyorsunuz?" şeklinde yorumlar yazsam kısır bir döngü oluşur sizin mantığınıza göre.

mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İngilizce yaza yaza Türkçe anlatım bozukluğu çıkmış olacak ki ilk açılanda anlatılan başka şimdi konu uzadığında olay bambaşka yere gelmiş, gerçekler günyüzüne çıkmış.
İlk başta kullanıcıyı aldatıyorum diye konu açtınız, onu sorma bunu sorma ile konuyu kısıtlı bir alanda ilerlettiniz sonra iş başka noktalara kaydı doğal olarak.
Ama şimdi yazılanlara bakıyorum kullanıcıyı aldatma filan yok. Adsense'in olayı zaten bu.
Bu spam kelimesini bence çok yanlış kullanıyorsunuz. Adsense ekosisteminin çoğunluğu zaten bu tarz siteler.

Senin yaptığın sitenin mantığı basit ve adsense kurallarına aykırılık yok. Olsaydı zaten ödeme alamazdın.

Konu açarken yazarken dikkat edin, boşa gerginlik çıkmasın
Öncelikle kendi anlayamama sorununuza değişik bahaneler üretmeyin lütfen.

Konuyu açtığım ilk mesajımdan şuanki mesajıma kadar kazancın legal olmadığını söyledim.
Kullanıcı aradığı hizmeti sitede görmüş olduğu reklamlar sandığı için reklama tıklama yapıyor.
Siz bunu ne olarak adlandırırsınız?
Evet burada bir kullanıcı aldatması var ancak sizin söylemiş olduğunuz üzere ben bunun aksini ne konumda ne de yorumlarımda iddia etmedim.
Kullanıcı aramış olduğu hizmete ulaşıyor mu? Reklamlar sayesinde evet ulaşıyor. Ama ulaşmadan önce bir spam süzgeçinden geçiyor ve ondan sonra ulaşıyor.

BattalGazi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuda şöyle bir tartışma dönmüş spam vs kopya içerik muhabbetleri.

Bu konudaki spam yapmak kelimesi Türkçe'de çok yanlış kullanılıyor gibi.
Bu durum aynı menemen soğanlı mı olur soğansız mı olur gibi bir duruma dönüşmüş.

Spam siteler genelde kopya içerikli siteler olur. Kopya içerikli siteler de istenmeyen siteler zaten. Aynı kelimenin onlarca varyasyonunda site yapıyorsanız bu da kopya içeriktir zaten. Buna burada spam denmiş.

Spamın gerçek kullanım alanı istenmeyen mailler. İlk başta mtnyvz, demiş ki spam zaten kopya içeriktir. Doğru demiş. Spam site kopya içeriktir. Siteden bahsediyorsak spam siteler için de kopya site tabiri çok doğru bir tabir. 100 kelime yazıp sayfa oluşturmuşsunuz özgün sayfa olmuş buna da spam diyorsanız pes.
Siz sağdan soldan kullanıcı istemeden pencere ile kullanıcı karşısına çıkıyorsanız popup pencere olur. Bu başka olay.

Bir film arıyoruz, korsan izleyeceğiz. Burada spam site diye tabir edilmeye çalışılan sahte siteye eleman serpiştirmiş filmi full izleyi, konusunu, afişini, resimleri, siteye giriyoruz filmi izleyeceğiz tıklıyoruz playerı yükleniyor gifiyle değiştirmiş, yazmış üste film açılması 2-3dk sürebilir lütfen bekleyin. bekle ki film açılsın. Abicim bu siteye spam site denmiyor, olta site, sahte site, sahte içerik deniyor. Eleman arka planda monero kazıyor sen film açılacak diye bekleyedur.

Kullanıcıları kandırmak istiyorsanız phishing (olta) site denir.
Olta siteler genelde ************** yapıp kişilerin bilgilerini çalmaya çalışan sitelere denir.

Bu spam kelimesini sitelerde bu şekilde kullanırsanız kavram karmaşası ortaya çıkar.

Altta şu yazana bakıyorum da siz buna spam yapmak diyorsunuz. O zaman bu sitede spam yapmayan kişi çok çok az.

Ancak işte ince bir nokta var bu SPAM(!) dediğiniz olayda. Gerçekten kullanıcıyı kandırarak bu tarz kazançlar oluyorsa zaten google banlar. Ama şu alıntı yaptığım olayda adsense kurallarına kesinlikle aykırı diyebileceğimiz bir durum yok.

Konuda yanlış anlatım yüzünden boşa tartışma çıkmış.
Hocam yanlış anlatım yok da yanlış anlama var.
Konu yorumlarla biraz daha detaylandırıldığı için sonradan düşüncelerinizin değişmesine neden oldu.
mtnyvz kullanıcı adlı üyenin alıntıladığım yorumunun altındaki yorumumu okuyabilirsiniz.