1. Ikisinden de başvuru yapabilirsiniz.
2. Ilk giriş yapılacak yerden başvurmak söylenir hep ama asıl doğru olan en fazla süre kalacağınız yerden başvuru yapmaktır.
Yerinizde olsam istanbulda ikamet ediyosaniz almanyadan başvururum ama ankarada falansanız kesinlikle hollandadan başvurun. Almanya büyükelçiliği kadar vize konusunda uyuz ve gıcık bi yer tarih gormemiştir.
Edit:Herkes muhtemelen duyduğunu söyler size ama ben tecrübe ettiğim için emin konuşuyorum. Giriş yapacağım değil uzun kalacağım ülkeden başvurdum 5 yıl vize verdiler, 5 tilda da10san fazla kez çeşitli ülkelere girdim çıktım en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
Hocam, Almanya vizesi ile ilk girişi Hollanda'ya yaparsa, kapıdan geri çevrilme durumu bile olabilir. Bir sonraki vize başvurusunda red yeme durumu olabilir vs. vs. Tecrübe ile doğru bilgi arasında fark var.
@yigitden; Hermes Turizm ile irtibata geç. Sahibi adaşımdır zaten... Her konuda ilgilenir. Ayrıca vize danışmanlık firması olarak TR'de bir numaradır. İnternette gördüğün birçok danışmanlık firması bile burayla komisyon usulü çalışır.
Dip Not: Vize danışmanlığı ayrıca benim mesleğimdir